четвер, 29 листопада 2012 10:10

Питання персонального голосування вирішиться у понеділок

Питання персонального голосування вирішиться у понеділок
Фото: fakty.ictv.ua

Питання персонального голосування народними депутатами нового скликання може вирішитися вже в понеділок.

Про це в ефірі 5 каналу, заявив представник президента у Верховній Раді, народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко, говорячи про засідання робочої групи щодо діяльності нової Верховної Ради.

"Було домовлено, що сторони підготують свої пропозиції (щодо механізмів забезпечення персонального голосування — ред.), і зараз вже колеги з опозиції підготували свій проект постанови, де пропонується чинному складу Верховної Ради ухвалити постанову по запровадженню електронної системи голосування "Рада-3". Абсолютно нормальна пропозиція", - розповів "регіонал".

Він пояснив: "Було запропоновано представникам фракцій Партії регіонів і комуністам теж приєднатися. У нас у понеділок буде погоджувальна рада, на якій це питання обговориться. Литвин уже заявив, що він готовий його включити до розгляду і поставити на голосування".

Крім того, за словами Мірошниченка, спікер Володимир Литвин запропонував свій варіант забезпечення персонального голосування народними депутатами у ВР.

"Він сказав, що питання персонального голосування - це питання, яке стосується кожного окремого депутата. Було запропоновано, щоби кожен народний депутат, коли він буде підписуватися під присягою як народний обранець, додатково щоби він особисто підписав зобов'язання виконувати відповідну норму Конституції щодо персонального голосування", - розповів нардеп.

"Регіонал" додав: "Ідеться не про правові підстави, ідеться про механізм — як це забезпечити. Бо, на жаль, протягом усієї історії українського парламентаризму ми мали масові прецеденти, коли голосували не своїми картками".

 

Зараз ви читаєте новину «Питання персонального голосування вирішиться у понеділок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути