четвер, 29 листопада 2012 09:26

Звернення до ЄСПЛ по 94 округу ні на що не вплине - адвокат

Звернення до ЄСПЛ по 94 округу ні на що не вплине - адвокат
Микола Сірий. Фото: 24tv.ua

Європейський суд не може вирішувати питання виборчого процесу.

Про це в ефірі 5 каналу сказав адвокат Микола Сірий, коментуючи звернення кандидата у депутати від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Віктора Романюка до Європейського суду з прав людини щодо рішення ОВК №94, яка визнала недійсним голосування на 27 дільницях округу, таким чином не врахувавши волевиявлення понад 30 тисяч українців.

"Ціна питання полягає в іміджі та обличчі держави. Безперечно, треба і карати суддю, який явно порушив присягу, якщо про це говорить конкретний випадок. І карати тих осіб, які організували фальсифікації", - наголосив він.

Адвокат додав: "Та якщо говорити про цей конкретний випадок, то це є приклад можливості застосовувати принцип верховенства права. Ідеться про те, що ця ситуація з правової точки зору є визначеною,бо Євросуд вже чітко визначив у своїх попередніх рішеннях позицію з цього приводу. Він сказав — не можна таким чином скасовувати волевиявлення громадян на цілих дільницях".

"Коли ми говоримо про роботу Євросуду та про виборчий процес — ЄСПЛ не працює в швидкому режимі, а виборчий процес відбувається доволі швидко. Тому звертатися до ЄСПЛ і сподіватися, що він якимось чином поверне процес у зворотньому напрямку і можна буде відновити законність у цьому поточному виборчому процесі, безперечно, не потрібно", - переконаний Сірий.

Водночас він додав, що звернення до ЄСПЛ робиться для того, аби мати правову визначеність на перспективу.

Зараз ви читаєте новину «Звернення до ЄСПЛ по 94 округу ні на що не вплине - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути