четвер, 29 листопада 2012 13:03

Уряд не подає бюджет, бо не погодив макропоказники із МВФ - "бютівець"

Уряд не подає бюджет, бо не погодив макропоказники із МВФ - "бютівець"
Андрій Павловський. Фото: ukr.obozrevatel.com

Парламент на останньому засіданні 4 грудня не буде розглядати проект бюджету на наступний рік. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець" Андрій Павловський.

"У стінах Верховної Ради навіть немає цього проекту. На засіданні вчора уряд його також не розглядав. Вони не впевнені, що буде більшість у парламенті. Бо серед "регіоналів" є багато ображених, які не потрапили в списки і не пройшли по мажоритарці. Крім того, не зрозуміло, чи залишиться на посаді Микола Азаров", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прогульщики-"регіонали" понесуть відповідальність, якщо не з'являтимуться у Раді - Мірошниченко

Говорячи про економічні причини відсутності бюджету,  Павловський наголосив: "По-перше, в економіці об'єктивно дуже складна ситуація. Не випадково Азаров сказав, що знову треба затягувати паски та готуватися до кризи. Правда, виглядає смішно, бо вони долали-долали її і не подолали. По-друге, уряд не може спланувати макропоказники на наступний рік. Судячи із витоків інформації із Кабміну, вони не відповідають прогнозам Міжнародного валютного фонду та інших міжнародних організацій, тому їх не можуть погодити. Зокрема МВФ на наступний рік прогнозує інфляцію 6,9-7 відсотків, а наш уряд пише 4,8-4,9 відсотків. Тобто хочуть сховати її реальний рівень. Бо тоді ж треба індексувати всі зарплати, пенсії, стипендії та доходи населення на рівень інфляції. А Кабмін на це не має ресурсів. Тому виникають смішні показники – у бюджеті на наступний рік планується збільшення зарплати на 43 гривні, а пенсії – на 23. Це нічим іншим, як знущанням над людьми, назвати не можна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники опозиції прийшли на засідання робочої групи ВР

За словами політика, найближчим часом відбудеться знецінення гривні. "Порошенко проговорився, що вони думають вписати в бюджет курс 8,5-8,6 гривень за долар. Експерти говорять, що таким він буде уже на кінець цього року. А "регіонали" в кулуарах кажуть, що треба готуватися на наступний рік десь один до дванадцяти", - зазначив "бютівець".

Зараз ви читаєте новину «Уряд не подає бюджет, бо не погодив макропоказники із МВФ - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути