середа, 16 травня 2007 15:21

В суботу румуни вирішать долю закону про імпічмент Бесеску

У Румунії в суботу згідно з рішенням парламенту пройде всенародне голосування, на якому виборцям належить відповісти на питання: "Чи згодні ви з відставкою президента Румунії пана Траяна Бесеську (Traian Basescu)?".

За припинення повноважень президента в квітні цього року висловилися 322 депутати румунського парламенту, проти - 108, десять утрималися

Населення Румунії складає приблизно 22 мільйонів людей, право голосу мають близько 18 мільйонів. Згідно з даними недавніх соцопитуванням, повідомляють румунські газети, 58,7% румун мають намір взяти участь в референдумі, 17,8% не бажають цього робити, а 23,5% ще не визначилися. При цьому 65% з налаштованих прийти на дільниці - проти імпічменту. Дільниці для голосування будуть також відкриті в 94 країнах, де проживають громадяни Румунії - в Іспанії, Італії, США, Молдавії та інших.

Якщо референдум завершиться на користь Бесеску, то він зможе повернутися до виконання обов"язків. Інакше в країні будуть призначені дострокові президентські вибори. В даний час, згідно з конституцією, обов"язки президента Румунії виконує голова сенату (верхньої палати парламенту) Микола Векера (Nicolae Vacaroiu), передає РІА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «В суботу румуни вирішать долю закону про імпічмент Бесеску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути