Ексклюзиви
середа, 07 грудня 2022 23:58

Спецтема: Війна Росії проти України

В Сенаті США визнали дії росіян в Україні геноцидом

В Сенаті США визнали дії росіян в Україні геноцидом
Сенат США може визнати дії росіян в Україні геноцидом. Фото: УНІАН

Комітет з питань міжнародних відносин Сенату США підтримав законодавчу ініціативу, яка визнає дії РФ в Україні геноцидом.

Після ухвалення проєкту резолюції в профільному комітеті документ виноситься на загальне голосування до Сенату, йдеться в офіційному повідомленні на сайті Комітету.

Проєкт резолюції засуджує РФ за вчинення актів геноциду проти народу України і закликає США разом із союзниками по НАТО та ЄС підтримати уряд України, щоби запобігти подальшим актам російського геноциду проти українського народу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламентська Асамблея НАТО підтримує створення міжнародного трибуналу по Росії

В документі висловлюється підтримка щодо створення трибуналу та проведення міжнародного кримінального розслідування проти Росії, а також міститься заклик до президента США застосувати санкції Глобального Акту Магнітського проти відповідальних за геноцид російських керівників.

"Злочини, скоєні проти українського народу під час незаконної та неспровокованої війни Путіна, суперечать численним міжнародним конвенціям і можуть бути визначені лише як геноцид", – заявив співавтор документу, сенатор Бен Кардін.

Франція починає роботу над створенням спецтрибуналу для Росії. Україна шукає спосіб, яким чином створити нову структуру гібридного типу, щоб Москва відповіла за вчинені злочини. Однак всі ці можливі міжнародні суди триватимуть роками.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Росію потрібно покарати за воєнні злочини проти України. Справедливість повинна бути такою ж, як це було після Другої світової війни щодо злочинів нацистів, заявив глава держави.

Зараз ви читаєте новину «В Сенаті США визнали дії росіян в Україні геноцидом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути