четвер, 01 грудня 2022 15:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Парламентська Асамблея НАТО підтримує створення міжнародного трибуналу по Росії

Парламентська Асамблея НАТО підтримує створення міжнародного трибуналу по Росії
Президентка Парламентської Асамблеї НАТО Жоель Гарріо-Майлям наголосила на необхідності суду проти російських злочинів. Фото: eastnews.ua

Парламентська Асамблея НАТО підтримує ідею створення спеціального трибуналу для засудження Росії за воєнні злочини проти України та українців.

Про це заявила президентка Парламентської Асамблеї НАТО Жоель Гарріо-Майлям у відеозверненні під час Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну".

"Росія мусить понести відповідальність за всі свої злочини. Всі її дії, включно із воєнними злочинами, злочинами проти людяності та ймовірні акти геноциду, мусять бути розслідуваними", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна досягла незворотного імпульсу" – американський генерал спрогнозував хід війни

"Злочин агресії з боку Росії також мусить бути розслідуваним спеціальним міжнародним трибуналом. Наша Асамблея повністю підтримує створення такого спеціального трибуналу. Ми не можемо просто так лишатися осторонь і спостерігати за таким варварством", – наголосила Жоель Гарріо-Майлям.

Очільниця ПА НАТО також висловила переконання, що партнери повинні продовжувати надавати Україні всю необхідну їй допомогу та обладнання.

"Останні успіхи українських Збройних Сил на полі бою не повинні надавати нам почуття самозадоволення. Нам потрібно продовжувати і нарощувати надання військової допомоги, зокрема, розвідданих, а також фінансової підтримки, продовжувати навчання українських військових і гуманітарну підтримку України", – сказала вона.

Жоель Гарріо-Майлям також зазначила, що світ стоятиме поруч з Україною, коли прийде час її відбудовувати.

Київський безпековий форум стартував сьогодні, 1 грудня. Серед гостей заходу – заступниця Державного секретаря США Вікторія Нуланд, колишній президент Європейської Ради Дональд Туск, американські генерали Девід Петреус і Веслі Кларк.

Зараз ви читаєте новину «Парламентська Асамблея НАТО підтримує створення міжнародного трибуналу по Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути