вівторок, 27 жовтня 2020 17:37

У Раді можуть розглянути два запитання з опитування Зеленського - нардеп

У Раді можуть розглянути два запитання з опитування Зеленського - нардеп
"Слуга народу" зазначив, що опитування Зеленського не мало репрезентативного характеру. Фото: Укрінформ

Верховна Рада може розглянути два законопроєкти, які стосуються питань "всенародного опитування" президента Володимира Зеленського - щодо скорочення депутатів у ВР до 300 осіб і щодо легалізації медичного канабісу.

Про це заявив народний депутат із фракції "Слуги народу" Василь Мокан в ефірі телеканалу "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги" пропонують проводити "опитування" на постійній основі

Мокан розповів, чи можуть уже на цій сесії розглянути скорочення нардепів.

"Я хочу нагадати, що ця ініціатива як законодавча вже була оформлена і навіть проголосована за основу. Є висновок Конституційного суду, оскільки це зміни до Конституції, вони вимагають голосування на двох сесіях. Теоретично це можливо. Коли це станеться, в якій формі, сказати зараз не можу".

За словами нардепа, більшість українців підтримують таку ідею, хоча опитування не мало репрезентативного характеру.

"Як додатковий аргумент для розгляду в сесійні залі, що в таких опитуваннях українці - за таку ідею, це, звичайно, може впливати на позицію народних депутатів.

Скажу, що питання кількості народних депутатів роками у парламенті обговорюється, але ніколи не доходило до того, щоб за це рішення, за зміни до Конституції було 300 голосів - конституційна більшість", - наголосив він.

Щодо питання легалізації канабісу в медичних цілях, то також уже зареєстровано законопроєкт, додав Мокан.

"Щодо частини ще тільки можуть бути внесені відповідні законодавчі ініціативи чи з боку президента, чи інших суб'єктів законодавчої ініціативи. В будь-якому разі з усіх цих питань остаточне рішення прийматимуть народні депутати під час розгляду згідно з регламентом у комітетах і в сесійній залі".

25 жовтня відбулися місцеві вибори. Одночасно з ними проводилося "всенародне опитування", ініційоване Зеленським.

Кожному українцю пропонували відповісти на 5 запитань: чи підтримує він запровадження довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах; чи підтримує створення на Донбасі вільної економічної зони; чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300 осіб; чи підтримує громадянин легалізацію медичного канабісу для зменшення болю у тяжких хворих; чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив, що опитування від президента фінансувала соціологічна компанія "Зе Медіа".

Зараз ви читаєте новину «У Раді можуть розглянути два запитання з опитування Зеленського - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути