понеділок, 09 квітня 2007 11:02

У Великодню ніч Ющенко пояснив, чому розпустив Раду

У Великодню ніч Ющенко пояснив, чому розпустив Раду
Виступаючи в Києві у Національному заповіднику "Софія Київська" у Великодню ніч, президент Віктор Ющенко запевнив українців:

- Не буде суспільного протистояння і небезпеки. Я гарантую це. Правоохоронні та силові органи чітко виконують вказівки Президента України, - сказав Віктор Ющенко.

Він знову пояснив причини, які спонукали його до прийняття рішення про розпуск Верховної Ради. Віктор Ющенко зазначив, що на виборах у березні 2006 року були обрані політичні сили, якім довіряють громадяни України, а Президент - визнав сформовану більшість.

"В інтересах людей і країни, за моєю ініціативою, було складено план спільної роботи - конкретні і прості речі про те, як підняти ваші зарплати і соціальні стандарти, як покращити охорону вашого здоров"я, як захистити вас від злочинців, як вберегти ваші мовні права, як відродити нашу національну сутність", - Віктор Ющенко.

Водночас, зазначив президент, за останні вісім місяців, фактично, жодне положення цього плану - Універсалу національної єдності - не було виконане.

"Про вас, ваші потреби, розвиток країни забули", - підкреслив президент.

За його словами, весь цей час відбувалася постійна, цілеспрямована боротьба за ще більшу владу, невиконання обіцянок і неприховані змови.

"Декому у владі здалось, що вони - безкарні, а ваш голос вони можуть купити і перепродати. Ваш вибір - підмінили. Це - зневага до кожного з нас, брутальний вияв політичної корупції", - підкреслив Віктор Ющенко.

Президент сказав, що в парламенті штучно і незаконно нарощувалася коаліція, щоб отримати 300 голосів, вона розширювалася не на основі фракцій, а за рахунок окремих депутатів, що, за його словами, суперечить Конституції.

"Якщо у такий спосіб створити конституційну більшість, тоді вже більше нічого не треба - ані Українського народу, ані Конституційного Суду, ані думки виборця. Така влада стає неконтрольованою. Вона обмежує ваші права і змінює лад в країні. Це називається узурпацією. Дорога до узурпації розпочалася зі зради, загорнутої в красиві слова. Рух до узурпації прискорила корупція, яка нищить усю державу", - наголосив президент.

"Наш з вами обов"язок - очистити Храм від фарисеїв і міняйлів", - додав він, зазначивши, що підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради не для протистояння, а задля очищення, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Великодню ніч Ющенко пояснив, чому розпустив Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути