вівторок, 11 червня 2013 14:45

В опозиції розказали, за яких умов пленарний тиждень буде спокійним

В опозиції розказали, за яких умов пленарний тиждень буде спокійним
Андрій Павловський. Фото: truth.in.ua

Якщо президент Віктор Янукович зустрінеться із лідерами фракцій, на наступному тижні пленарні засідання пройдуть у звичайному режимі. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав депутат від "Батьківщини" Андрій Павловський.

"Це його обіцянка. Мають проговорити наболілі теми. Вони відомі. По-перше, це виконання остаточних вимог Європейського Союзу перед підписанням Угоди про асоціацію, а саме припинення вибіркового правосуддя, реформування органів прокуратури. Крім того, опозиція вимагає призначити вибори у п'яти проблемних округах та київські вибори на жовтень, а не середину серпня, коли розпал відпускного сезону. Уряд не звітував про виконання бюджету минулого року. Про це теж треба говорити. Якщо все буде виконано, сесія на наступному тижні пройде в нормальному, спокійному режимі", - пояснив він.

Політик звернув увагу, що від Януковича досі немає запрошення на зустріч, хоча спікер Володимир Рибак вчора особисто її анонсував.

"Якщо Янукович не зустрінеться з лідерами фракцій, продовжиться протистояння. Це спровокує подальше загострення політичної ситуації. Ми подивимося, які методи будемо використовувати. Вони не обмежуються блокуванням", - зауважив Павловський.

Коментуючи заяву "регіоналки" Олени Бондаренко про те, що опозиція зібралася у відпустку, тому не хоче працювати, нардеп зазначив: "Поточна сесія ще не скінчилася. Ще попереду два пленарних тижня. Тільки після офіційного закриття та гімну України можна буде їхати у відпустку. Це буде в липні".За його словами, Партія регіонів вихвалялася, що назбирала 240 підписів за проведення на цьому тижні позачергового засідання. "Потім з'ясувалося, що половина керівництва їхньої фракції відпочиває десь за кордоном. Певне, на Канарах. Тому вони відмовилися від ідеї позачергового засідання. Хоча маємо досвід, коли вони збиралися поза межами сесійної зали. Цього разу це теж не виключається. Але із врахуванням того, що вони так і не внесли зміни до закону про регламент, то виникатимуть питання. Кожного разу вони ставитимуть під сумнів легітимність прийнятих рішень, бо в регламенті чорним по білому написано: пленарне засідання Верховної Ради відбувається за адресою вулиця Грушевського, 5. Якщо все ж вони зберуться в іншому місці, будемо виходити із найгірших обставин і приймати рішення", - додав депутат.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції розказали, за яких умов пленарний тиждень буде спокійним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути