понеділок, 10 червня 2013 17:51

Опозиція поговорить із президентом про євроінтеграцію, вибори та його виступ у ВР

Опозиція поговорить із президентом про євроінтеграцію, вибори та його виступ у ВР
Сергій Соболєв. Фото: mair.in.ua

Ну зустрічі із президентом треба обговорити, перш за все, ті питання, які стосуються підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, коментуючи те, що президент Віктор Янукович погодився зустрітися із керівниками парламентських фракцій.

Він підкреслив, що вимога опозиції щодо зустрічі із президентом є абсолютно законною та логічною.

"Не може президент існувати у вакуумі, коли його підтримує 17%. Бо тоді ж хто представляє решту 83%? Саме тому опозиція завжди наполягала на таких зустрічах. Бо це перший президент за всю історію незалежної України, який вже на посаді четвертих рік, але не спромігся зустрітися з опозиційними фракціями. Я не пам'ятаю такого, щоби президент чи прем'єр, за всі часи, чи то за Кучми, чи за Ющенка, не зустрічалися з представниками опозиції. Це просто безпрецедентний випадок", - наголосив парламентар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступника Януковича виберуть з опозиції - експерт

Соболєв додав: "Я думаю, що, без сумніву, це перш за все перемога здорового глузду. Бо не може такого бути, щоби президент представляв виключно одну партію".

Нардеп розповів, що опозиція буде на цій зустрічі, перш за все, ставити нагальні питання, зокрема ці, які стосуються підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

"Ми будемо говорити на цій зустрічі, перш за все, про європейську інтеграцію, тобто про виконання трьох вимог європейської спільноти, а саме: звільнення Тимошенко, реформування судової та прокурорської системи, виборчий кодекс. Це питання, які нагальні", - пояснив він.

Крім того, зазначив Соболєв, опозиція наполягатиме, щоби президент виконав закон про регламент та все ж  виступив перед парламентом із щорічним зверненням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович випустить Тимошенко, щоб розколоти опозицію - Корчинський

"Саме Партія регіонів наполягала на цьому законі про регламент. А там записано, що президент зачитує щорічні звернення. І тому тут обійти виступ у парламенті президенту буде неможливо. Бо я не уявляю іншої форми, як можна дотриматися цієї норми, окрім виступу у Раді", - підкреслив опозиціонер.

Крім цього, за словами нардепа, є ще безліч інших питань, які необхідно вирішувати.

"Це питання виборів на 5-ти округах, де перемогла опозиція, та вибори київського міського голови та міськради. Бо таке не можна робити. Вибори проводяться заради виборця, а не заради виборів. Всі чудово розуміють, що 18 серпня, коли хоче Партій регіонів провести ці вибори, — абсолютна більшість виборців не прийде на дільниці. Саме тому ми маємо піти на зустріч виборцям і призначити вибори на дату, яка вже була погоджена — 27 жовтня", - пояснив нардеп.

Соболєв переконаний, що всі ці питання необхідно вирішувати за столом перемовин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" і "Свобода" розповіли, за яких умов готові розблокувати ВР

"Наше завдання (на зустрічі із президентом — ред.) - запропонувати абсолютно законні речі і законні вимоги. От якраз і послухаємо і побачимо, якої буде реакція нашого президента", - підкреслив він.

Вирішення всіх цих питань стосується не так розблокування парламенту, як європейських перспектив України, підкреслив нардеп.

"Ми зараз стоїмо на порозі найважливішої події за всю історію незалежної України — це асоціація з Європейським союзом і договір про зону вільної торгівлі з ЄС. На мій погляд, це ключове, а не те, що відбувається між опозицією і більшістю. Бо це буде наш вибір на десятиріччя", - підсумував Соболєв.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція поговорить із президентом про євроінтеграцію, вибори та його виступ у ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути