четвер, 17 квітня 2014 12:37

В Маріуполі діяли "зелені чоловічки" з Краматорська та Слов'янська, - журналіст

Вчора, 16 квітня, о пів на дев'яту з боку військової частини неподалік від центру Маріуполя пролунали перші постріли та вибухи. Це була спланована провокація.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів місцевий журналіст Денис.

"По рації "ЗЕЛЛО", якою спілкуються місцеві сепаратисти, почув, що з усіх кінців міста люди під'їжджають до військової частини. Близько дев'ятої години очевидець повідомив, що Міськвиконком захопили люди в масках. Це були особи у спеціальних бронежилетах, з професійним військовим спорядженням та зброєю", - повідомив журналіст.

За його словами, вчора в Маріуполі були "зелені чоловічки", які діяли в Слов'янську та Краматорську.

"До військової частини під'їхали автобуси, з яких вийшли "зелені чоловічки" і почали стріляти, кидати вибухові пакети. Місцеві сепаратисти до певного моменту навіть не знали, що відбувається перестрілка. Це була провокація з боку невідомої групи осіб. Вони спеціально наробили галасу, аби підтягнути звичайних маріупольців", - повідомив журналіст.

За його словами, близько 6-8 людей з автоматами після першої ж перестрілки відійшли до Міськради. Згодом вони зникли у невідомому напрямку. Інформації про їх затримання немає. Постраждали здебільшого місцеві сепаратисти, які прийшли на допомогу своїм так званим "побратимам", наголосив журналіст.

Нагадаємо, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що вночі, у відповідь на атаку на військову частину Національної гвардії в Маріуполі підрозділи МВС провели "операцію з локалізації банди нападників, які налічують близько 300 осіб".

За його словами, серед службовців МВС втрат немає. За попередніми даними серед нападників бойовиків - 3 убитих, 13 поранених, 63 затриманих. Вилучено зброю. Засоби зв'язку та телефони російських операторів. Йде встановлення осіб затриманих нападників.

Зараз ви читаєте новину «В Маріуполі діяли "зелені чоловічки" з Краматорська та Слов'янська, - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути