Ексклюзиви
четвер, 10 лютого 2011 10:36

В Австрії помер екс-губернатор Львівщини

В Австрії помер екс-губернатор Львівщини

У ніч на четвер на 54-му році життя у віденській клініці "Рудольфінерхаус" помер колишній губернатор Львівщини Петро Олійник. Останні три роки він хворів на рак органів черевної порожнини.

"Останній рік життя Петра Михайловича – це була суцільна боротьба із хворобою, - розповів Gazeta.ua один із депутатів Львівської облради. - Постійні прийоми хіміотерапії, потім кількатижнева реабілітація. Петра Михайловича це виводило з колії, навіть дратувало. Він все життя безперестанку гарував, а тут став безпорадним. Схуд дуже. Хотів єдиного – побачити вінчання доньки Марти і внуків. Весілля у листопаді торік ще відгуляв, а от внуків не дочекався".

За словами депутата, Олійник не хотів їхати в Австрію лікуватися.

"Мабуть, відчував що йому вже не зможуть допомогти. Але родичі наполягли", - зазначив він.

Вирішується питання, щоб доставити його тіло в Україну, на це може піти тиждень. Найімовірніше екс-чиновника поховають у Львові.

Петро Олійник був нардепом від "Нашої України". У 2005-2008 очолював Львівську ОДА. До січня 2009-го працював заступником глави Секретаріату президента. Подав у відставку через звинувачення у тому, що саме в його кабінеті, як львівського губернатора, передали $100 тисяч голові Львівського апеляційного суду Ігорю Зваричу, відомому в народі як "колядник".

Петро Михайлович із сім'єю жив у квартирі в центральній частині Львова. Дружина Мирослава Петрівна - лікар терапевт, займається бізнесом. Донька Марта – єдина донька. Живе і працює в Києві.

Зараз ви читаєте новину «В Австрії помер екс-губернатор Львівщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути