вівторок, 09 жовтня 2007 18:18

Усесвітній банк планує щорічно вкладати в Україну близько $1 млрд.

Світовий банк планує впродовж найближчих декількох років щорічно вкладати в Україну близько 1 млрд. дол.

Головний економіст Представництва СБ в Україні Мартін Райзер повідомив сьогодні, що попередньо саме такий обсяг коштів щорічно направлятиметься в економіку України в найближчі декілька років. При цьому він відзначив, що остаточні цифри будуть відомі тільки після ухвалення нової стратегії партнерства СБ і України, затвердити яку планується до кінця цього року.

За словами Райзера планується, що в загальному обсягу коштів, що надаються СБ щорічно Україні, 300-400 млн. дол. становитимуть позики на реалізацію стратегії розвитку, а решта ресурсів буде направлено на впровадження інвестиційних проектів.

Також Райзер повідомив, що основний обсяг коштів планується направити на модернізацію інфраструктури і вдосконалення системи державних фінансів.

Він відзначив, що розвиток багатьох секторів української економіки не вимагає додаткових інвестицій і можливий за рахунок перегляду порядку використання вже наявних ресурсів.

"Нам здається, що в багатьох сферах немає необхідності в додаткових ресурсах, а існує проблема використання вже існуючих ресурсів", - наголосив Райзер, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Усесвітній банк планує щорічно вкладати в Україну близько $1 млрд. ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути