понеділок, 18 серпня 2008 12:32

Ющенку порадили попросити грошей у бізнесменів для Західної України

Народний депутат від Партії регіонів, "тіньовий" Міністр праці і соціальної політики Михайло Папієв вважає, що Президент України Віктор Ющенко повинен порозумітися з бізнес-колами з приводу необхідності залучення коштів на відновлення і побудову житла для жителів західних регіонів України, постраждалих від повені.

Як повідомили в прес-службі Папієва, "регіонал" заявив про необхідність пошуку нових підходів до вирішення проблем українців, постраждалих від повені. "Бюджетні кошти не завжди вирішують проблему. Тим більше, мають місце факти нецільового використання коштів, коли вони надходять в райони, які не мають ніякого відношення до повені. Думаю, окрім державних механізмів боротьби з наслідками стихії, потрібно привертати інші, які лежать у сфері самоорганізації громадян", - сказав політик.

Папієв нагадав, що Президент Віктор Ющенко неодноразово демонстрував свою здатність знаходити спільну мову з бізнес-колами - коли питання стояло про необхідність залучення коштів на відновлення Батурина, створення Лікарні Майбутнього або на розвиток "Мистецького Арсеналу".

"Скільки коштів було привернуто таким чином у вигляді добродійних і меценатських внесків? Чому Президент не виступив з подібною ініціативою і тепер?" - задався питанням народний депутат.

На його думку, в кожній області є по 10-15 спроможних людей, які можуть виділити кошти на побудову трьох-п"яти, а то і більше будинків.

"Уявіть собі: бізнесмени з різних регіонів виділяють кошти і в постраждалих районах будують житло, тим самим демонструючи наочно тезу про єдність України, утілюючи тезу про соціальну відповідальність бізнесу і істотно допомагаючи і державі, і країні. Думаю, що Президент зробив би хорошу справу, якби ініціював цей процес", - резюмував.

Нагадаємо, Президент України Віктор Ющенко попередив, що 15 листопада - останній день введення в експлуатацію житла, зруйнованого стихією. Про це він заявив вчора під час наради в Галичі (Івано-Франківська область).

Як повідомляє прес-служба розділу держави, звертаючись до голівв державних адміністрацій 6 областей, які постраждали від стихії, Ющенко особливо підкреслив: якщо такі кроки не будуть здійснені до вказаної дати на тій або іншій території, її керівник повинен буде подати у відставку, пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Ющенку порадили попросити грошей у бізнесменів для Західної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути