понеділок, 14 травня 2007 18:07

Ющенко звільнив Іващенка через висловлювання власної думки

Однією з підстав для звільнення Володимира Іващенка з посади судді Конституційного Суду (КС) було висловлення його особистої позиції щодо указу Президента від 2 квітня. Про це повідомив представник Президента в КС Володимир Шаповал.

За його словами, Президент ухвалив рішення про звільнення Іващенка "на підставі аналізу його деяких вислолювань в процесі розгляду справи (щодо конституційності указу від 2 квітня - ред.)".

Шаповал висловив також свою позицію, згідно з якою Іващенко зробив "дещо дивні заяви".

"Суддя не повинен відверто формулювати свою позицію. Мені здається, що це було, це моя власна думка", - зазначив він.

Шаповал при цьому припустив, що "якщо це робиться, то або через невміння, але все-таки шість років, це досвідчена людина або все-таки було бажання щось продемонструвати. Я не знаю, мені складно коментувати ті обставини".

"Я не думаю, що це тільки одна підстава, я думаю, що з цього приводу необхідне спеціальне пояснення. Я зараз не уповноважений цим займатися, тому я хотів би обмежитися сьогодні таким коментарем", - закінчив він.

Нагадаємо, 10 травня Президент України Віктор Ющенко звільнив Володимира Іващенка з посади судді Конституційного Суду у зв"язку з порушенням присяги, пише proUA.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко звільнив Іващенка через висловлювання власної думки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути