Ексклюзиви
пʼятниця, 03 жовтня 2008 15:08

Ющенко знову лякає розпуском Ради

Ющенко знову лякає розпуском Ради
Президент Віктор Ющенко наполягає на якнайшвидшому підписанні коаліційної угоди у парламенті. Про це Ющенко заявив під час наради з головами облдержадміністрацій у п"ятницю, повідомляє прес-служба президента.

"Переговорний процес триває, і я хотів би, щоб він у найближчий час приніс плоди. Якщо цього не станеться, я скористаюся своїм конституційним правом щодо розпуску парламенту", – сказав він.

"У разі проведення виборів, вони повинні відбуватися у виключно демократичний спосіб", - додав Ющенко.

Президент також підкреслив, що переговорна позиція, на якій залишається "НУ-НС" під час переговорів з БЮТ, була заявлена у коаліційній угоді.

"Цінності і загальнонаціональні пріоритети, закріплені в угоді, не будуть змінені нашою політичною силою", – сказав Ющенко.

Президент наголосив, що для БЮТ ці елементи коаліційної угоди нині стали "не ціллю, а предметом торгів".

Насамперед, за його словами, йдеться про мовне питання, зовнішньополітичний курс України, питання щодо Чорноморського флоту.

Коментуючи скасування парламентом законів, ухвалених БЮТ і Партією регіонів, Ющенко зауважив, що воно не викликає довіри.

"Сюжети, які вчора відбувалися у парламенті, – один із способів залишити за собою аргументи на передвиборчу кампанію, що, мовляв, ми все зробили для того, щоб була демократична коаліція, але це не вдалося через дії іншої сторони, і тому ми змушені далі працювати над створенням нової коаліції", – вважає він.

Президент також піддав сумніву результативність переговорного процесу щодо формування коаліції між БЮТ і Партією регіонів.

"Знайти порозуміння у такій конфігурації неможливо не тільки з ідейних питань, а ще й тому, що кожна зі сторін хоче залишити за собою крісло прем"єр-міністра. На щастя, воно одне. Спікерство, як би його не підкріплювали на дріжджах щодо його статусу, не може замінити і стати альтернативою, чи хоча би рівноцінною заміною для другої сторони. Такою позицією більш-менш може бути посада президента. Але до виборів ще півтора року", – зазначив Ющенко.

Звертаючись до губернаторів, він наголосив: "Ми одна команда, пам"ятайте, ви є членами команди президента. Ми проводимо політику відстоювання загальнонаціональних пріоритетів", пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко знову лякає розпуском Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути