середа, 18 квітня 2007 08:47

Ющенко погодився перенести вибори на червень

Президент Віктор Ющенко не виключає призупинення дії свого указу про розпуск Верховної Ради в частині дати проведення позачергових виборів для того, щоб ухвалити низку законопроектів, необхідних для їхнього проведення.

Про це він заявив у вівторок в інтерв`ю журналістам у Кардиффі (Великобританія).

"Там потрібно більше 10 законів напрацювати (для проведення виборів). Ми домовляємося, що я припиняю дію указу в тій частині, що стосується дати виборів. Тоді в рамках цієї конституційної норми - 60 днів (із дня указу про розпуск парламенту), припиняючи дію указу, ми виходимо на те, що потрібно його призупинити, наприклад, на 20 днів. Ми за ці 20 днів проводимо зміни в законодавство, проводимо 3-4 засідання Верховної Ради, прийняли нормативну базу - дія указу відновлюється. Але перед цим ми домовляємося політично, що (дострокові) вибори пройдуть у червні такого-то числа", - сказав він.

"Таким чином, ми в гармонії з Конституцією ухвалюємо рішення", - підкреслив президент.

У свою чергу перший заступник керівника фракції Партії регіонів Василь Кисельов вважає, що парламент готовий ухвалити необхідні закони для проведення в більш пізній термін дострокових парламентських виборів, якщо Конституційний суд визнає конституційним указ про розпуск парламенту.

"Для дострокових виборів необхідна підстава. Якщо Конституційний суд визнає указ конституційним, значить йдемо на вибори і ухвалюємо зміни в бюджет, у виборче законодавство, у положення про складання списків виборців", - сказав він.

За його словами, заявляючи про необхідність ухвалення низки законів для проведення дострокових виборів до Верховної Ради, Ющенко тим самим визнає легітимність Верховної Ради 5-го скликання, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко погодився перенести вибори на червень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути