Ексклюзиви
пʼятниця, 27 лютого 2009 12:44

Ющенко пропонує збиратись всім щотижня

Ющенко пропонує збиратись всім щотижня
Президент України Віктор Ющенко пропонує щопонеділка проводити наради з координації дій усіх органів державної влади та політичних сил в кризових умовах розвитку економіки.

Про це він сказав на сьогоднішній нараді у Секретаріаті Президента, в якій бере участь прем`єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Верховної Ради Володимир Литвин, голова Національного банку Володимир Стельмах та представник фракції Партії регіонів Микола Азаров.

Ющенко зазначив, що рішення під час цих нарад прийматимуться консенсусом. "Якщо якась сторона буде мати окрему позицію по тому чи іншому питанню, я даю гарантію, що рішення не буде прийнято", - запевнив Президент.

"У будь-якому випадку нам потрібен діалог, бо ручний режим управління, імпровізація негативно б"є по бюджетній системі та економіці в цілому", - сказав Ющенко.

Він зауважив, що всі присутні представляють різні гілки влади, мають свій об"єм повноважень і свої погляди. Водночас Президент висловив переконання, що якщо сторони підходитимуть до вирішення питань не як політики, а як державні діячі, то консенсус можна знайти. "Я закликаю бути українцями, а не суб"єктами виборчої кампанії", - сказав Ющенко.

Він також відкинув те, що сьогодні діалогу заважають особисті стосунки вищого керівництва держави. Глава держави погодився з тим, що є різні погляди, але це не має бути визначальним для компромісу. "Думаю, що разом нам вдасться пояснити людям набагато більше, ніж поодинці", - зазначив Президент.

Ющенко пообіцяв, що буде партнером в цих питаннях. Важливим тестом готовності до такої співпраці Ющенко назвав вироблення єдиного плану щодо переговорного процесу з Міжнародним валютним фондом, а також узгодження питання щодо внесення змін до бюджету.

Президент підкреслив, що для національної економіки сьогодні потрібен прагматизм, чесна політика та консолідовані дії. Також важливими питаннями Ющенко назвав ухвалення низки кроків щодо збереження соціальних стандартів людей.

Також Ющенко наголосив, що уряд і коаліція мають дати чесну відповідь щодо підтримки національного виробника. І зробити, на його думку, це можна через лібералізацію податкової системи. Також Президент закликав звернути увагу на проблеми малого бізнесу.

Крім того, приділити увагу, на переконання Президента, потрібно і програмам з енергозбереження, інакше країну чекає у 2009 році глибока енергетична криза.

Також важливим питанням Ющенко назвав відновлення довіри до банківської системи. Він зауважив, що спроби кадрових ревізій, спроби втручання в діяльність НБУ завдали Україні непоправної шкоди і нанесли набагато сильніший удар, ніж світова криза. Ющенко підкреслив, що необхідно робити спільні кроки для підтримки національної банківської системи та відновлення до неї довіри.

Як повідомлялося раніше, на п"ятницю заплановано проведення засідання РНБО, а також нарада президента з вищим керівництвом держави.

За даними прес-служби Президента, до порядку денного засідання РНБО "внесені питання, затверджені планом розгляду питань на засіданнях РНБО"

Як відомо, на попередньому засіданні РНБО відбулася публічна сварка між президентом Віктором Ющенком і прем"єром Юлією Тимошенко.

За матеріалами: сайт Президента, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко пропонує збиратись всім щотижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути