понеділок, 19 березня 2007 18:24

Ющенко закликає ввести кримінальну відповідальність за заперечення Голокосту й Голодомору

Президент Віктор Ющенко просить Верховну Раду ввести кримінальну відповідальність за заперечення фактів Голодомору 1932-1933 років і Голокосту. Про це він сказав, виступаючи на 1-му засіданні Координаційної ради з підготовки заходів у зв"язку з 75 річницею Голодомору 1932-1933 років.

Зі слів Ющенка, це буде внесок України у світову боротьбу проти тоталітаризму й проти зневаги людським життям. Ющенко навів приклад ряду держав Європи, у яких за заперечення Голокосту передбачена кримінальна відповідальність. У ході свого виступу Ющенко поставив за мету світове визнання Голодомору геноцидом такими організаціями як Європейський парламент, ООН, Європейський Союз й ОБСЄ.

Крім того, Ющенко закликав сприяти відкриттю до осені 2008 року меморіалу жертвам Голодомору, який би передбачав у тому числі й музейний комплекс, центральним аспектом якого має стати створення Національної Книги Пам"яті, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко закликає ввести кримінальну відповідальність за заперечення Голокосту й Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути