Ексклюзиви
вівторок, 06 травня 2008 09:06

Ющенко посидів у вертольоті, а літати не ризикнув (ФОТО)
6

У понеділок, 5 травня, Віктор Ющенко відвідав авіаційний завод "Тюссе", де конструкторське бюро "Вертикаль" провело презентацію легкого багатоцільового вертольоту КТ-112 "Кадет". Під час презентації його було продемонстровано в дії.

Глава держави також ознайомився з виробництвом цього транспортного засобу.

"Переконаний, це та машина, яка створить майбутнє для українського вертолітобудування", - сказав Віктор Ющенко, нагадавши, що на сьогодні вже завершено розробку цієї машини, а процес державної сертифікації має закінчитися до жовтня цього року.

Наступним кроком, на переконання Президента, є запуск серійного виробництва такого вертольоту.

"Це та машина, якою буде гордитися Україна, українська нація", - сказав Віктор Ющенко і висловив подяку всім, хто доклався до цієї розробки.

За його словами, підприємство відвідали представники міністерств та відомств, які можуть бути зацікавлені у використанні презентованої техніки. Президент додав, що вже є комерційні замовлення на виготовлення більш ніж 60 машин.

У робочій зустрічі на підприємстві взяли участь міністри внутрішніх справ Юрій Луценко, оборони - Юрій Єхануров, з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи - Володимир Шандра, т.в.о. голови Служби безпеки України Валентин Наливайченко, голова Державної прикордонної служби Микола Литвин, голова Київської обласної державної адміністрації Віра Ульянченко.

У заході також взяв участь заступник Глави Секретаріату Ігор Пукшин.

За матеріалом: Прес-служби президента.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко посидів у вертольоті, а літати не ризикнув (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути