пʼятниця, 28 березня 2008 19:59

Ющенко доручив Тимошенко розвивати скаутський рух

Президент України Віктор Ющенко доручив уряду створити сприятливі умови для розвитку скаутського руху.

Про це йдеться в указі "Про заходи щодо сприяння розвитку пластового (скаутського) руху в Україні", розміщеного на офіційному сайті глави держави.

Відповідно до документу, Кабінет Міністрів України має забезпечувати створення сприятливих умов для розвитку пластового (скаутського) руху в Україні, спрямованого на всебічний розвиток молодої особистості, її моральних, духовних і фізичних якостей, патріотичне виховання підростаючого покоління, відродження історичних та культурних традицій Українського народу.

Уряд також має передбачати під час розроблення державних цільових програм з питань реалізації державної молодіжної політики, зокрема проекту закону про загальнодержавну програму підтримки молоді на 2009-2015 роки, заходи з підтримки пластового (скаутського) руху.

Крім того, Кабмін повинен заходів щодо залучення в установленому порядку скаутських організацій України, в тому числі молодіжної організації "ПЛАСТ – Національна Скаутська Організація України", до розроблення та реалізації спільних із центральними органами виконавчої влади проектів, пов`язаних із роботою з дітьми; популяризації та використання виховної методики пластового (скаутського) руху в роботі позашкільних навчальних закладів туристсько-краєзнавчого та фізкультурно-спортивного напрямів тощо.

Уряд має сприяти створенню документального фільму про історію пластового (скаутського) руху в Україні та популяризацію цієї організації іншими засобами.

Президент доручив також Кабміну сприяти в установленому порядку створенню в Україні міжнародного координаційно-навчального пластового (скаутського) центру.

Кабмін має розробити за участю молодіжної організації "ПЛАСТ – Національна Скаутська Організація України", інших скаутських організацій та затвердити плани заходів з відзначення у 2009 році 20-ї річниці відновлення діяльності ПЛАСТу в Україні та у 2012 році - 100-річчя пластового (скаутського) руху в Україні, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко доручив Тимошенко розвивати скаутський рух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути