понеділок, 07 липня 2008 14:04

Ющенко відреагував на бюджет Тимошенко: "Цього недостатньо"

Ющенко відреагував на бюджет Тимошенко: "Цього недостатньо"

Проект змін до державного бюджету, який пропонує Кабінет міністрів, не врахував низку пропозицій президента Віктора Ющенка. Про це на брифінгу в понеділок повідомила прес-секретар президента Ірина Ваннікова. Так в проекті бюджету передбачено збільшення фінансування аграрного фонду на 1 млрд гривень.

"На переконання президент цього недостатньо", зазначила Ваннікова, додавши, що на утримання балансу ціни на зерно країні необхідно мати 1,2 мільйони тонн зерна, ціна якого складає 1251 грн за одну тонну. На це необхідно 1,5 млрд гривень.

Також Ваннікова зазначила, що в проекті бюджету не передбачено додаткове фінансування на проведення експерименту з побудови доступного житла. "Вимоги президента щодо необхідності виділення на цю мету 500 млн. гривень враховані лише частково. У проекті передбачено 200 млн.", - додала вона.

Ваннікова додала, що аналогічна ситуація з придбанням житла для військовослужбовців. Так замість 1,1 млрд гривень, в бюджеті передбачено 200 мільйонів гривень.

Також Ваннікова додала, що в бюджеті не враховано виконання в повному обсязі завдань, визначених в указі президента щодо забезпечення розвитку збройних сил України.

"Заходи, передбачені указом є необхідними, для підвищення боєздатності армії та забезпечення переходу на контрактну армію", - зазначила Ванникова, додавши, що на цю мету "додатково потрібно було передбачити 500 млн. гривень".

Також, за її словами, "надзвичайно низький рівень при врахування пропозицій президента по гуманітарній та екологічній сферах", в тому числі не враховано пропозицію президента на додаткове фінансування книговидавництва на 20 млн. гривень.

Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко відреагував на бюджет Тимошенко: "Цього недостатньо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути