четвер, 20 березня 2008 19:00

Ющенку не сподобалось, як зняли Черновецького

Президент України Віктор Ющенко обговорив в четвер з прем"єр-міністром Юлією Тимошенко висунення єдиного узгодженого кандидата від коаліції на вибори міського голови Києва.

Про це він повідомив в інтерв"ю спецпроекту телепрограми "Точка зору" Першого національного телеканалу, повідомляє прес-служба президента.

"Ми сьогодні говорили з прем"єр-міністром з цього питання. І коаліція висуватиме узгодженого кандидата", - сказав В.Ющенко.

При цьому він не назвав, хто саме стане цією кандидатурою, підкресливши, що це питання поки не обговорювалося.

Коментуючи ситуацію з призначенням позачергових виборів столичної міськради і міського голови Києва, В.Ющенко відзначив, що вважає невиправданою поспішність депутатів, які не дочекалися висновків слідчих комісій. "Варто було б дочекатися заслуховування звіту обох комісій, щоб ті комісії зібралися хоч би по одному разу, сформували свою позицію, довели її парламенту", - заявив він.

"Коли парламент приймає подібне рішення, на мій погляд, варто було б керуватися законом, який говорить з даного питання, що однією з підстав можливого подібного рішення є судом доведені кримінальні порушення закону", - підкреслив В.Ющенко.

Президент також відзначив неприпустимість того, щоб керуватися в питанні призначення позачергових виборів політичними, а не правовими чинниками. "Коли мова йде про те, що ту або іншу людину потрібно усунути від обов"язків, потрібно керуватися виключно законом. Тоді у нас не буде чогось недоведеного. Тоді у нас не буде відчуття того, що домінували не правові, а політичні чинники", - сказав він.

"У нас повинне скластися відношення до органів місцевого самоврядування, як окремої гілки влади. Це самоврядна гілка, повноваження якої формуються через вибори", - додав президент.

За його словами, община Києва сама в змозі вирішити, кому бути мером, "керуючись виключно законом і процедурою виборів".

Інтерв"ю вийде на УТ-1 в четвер в 19.10 з повтором в 21.25, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Ющенку не сподобалось, як зняли Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути