пʼятниця, 28 вересня 2007 14:03

Ющенко не дав Януковичу звільнити заступника Гриценка

Президент Віктор Ющенко зупинив дію розпорядження Кабінету міністрів про звільнення з посади заступника міністра оборони Володимира Терещенка. Про це сказано в указі президента від 28 вересня.

Ющенко також звернувся до Конституційного Суду з поданням щодо конституційності відповідного розпорядження Кабміну від 26 вересня.

Яку зазначив заступник голови секретаріату президента Ігор Пукшин, коментуючи указ президента, "Кабміну має бути відомо, що відповідно до Конституції саме глава держави здійснює керівництво у сфері національної безпеки і оборони".

"Уряд у черговий раз порушує встановлені вимоги нормативно-правових актів, якими визначено процедуру звільнення та призначення посадових осіб військових формувань та правоохоронних органів. Такий стан справ не може вважатися прийнятним", - зазначив він.

Розпорядженням від 26 вересня Кабмін звільнив Терещенка, який, серед іншого, курирував у Міноборони напрямок виробництва та утилізації боєприпасів, - "за порушення присяги державного службовця".

Терещенко був призначений на посаду заступника міністра оборони указом президента від 25 лютого 2005 року, повідомляє Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Ющенко не дав Януковичу звільнити заступника Гриценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути