Ексклюзиви
середа, 05 вересня 2007 14:43

Ющенко наполягає на звільненні міністрів Януковича

Президент України Віктор Ющенко наполягає на тому, щоб прем"єр-міністр України Віктор Янукович виконав рішення РНБО щодо звільнення міністра транспорту Миколи Рудьковського і міністра з питань надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича. Про це він сказав в інтерв"ю журналістам під час робочої поїздки у Вінницьку область.

Ющенко зауважив, що розуміє, чому прем"єр-міністр зайняв "безпринципну позицію" щодо людей, які не придатні до роботи на посадах міністрів.

"Для прем"єра це ахіллесова п"ята – робити щось в докір своєму політичному партнеру – це катастрофа для коаліції", - додав Президент.

Ющенко зауважив, що для нинішньої влади і, зокрема керівництва уряду, закон читається дуже специфічно: "є донецькі закони, а є українські закони". При цьому Президент зауважив, що сьогодні є викликом для нації - повернути верховенство закону для всіх, включаючи прем"єр-міністра України, міністра.

"Влада, або політичні сили, які сьогодні представляють владу, на мій погляд, демонструють нації велику неповагу до того, що називається Конституція", - підкреслив Президент, в черговий раз розкритикувавши вчорашнє зібрання народних депутатів.

Ющенко також вчергове розкритикував діяльність Шуфрича і Рудьковського, а про те, за його словами, "що ці міністри випадковість – це тільки лінивий чи сліпий не може сказати". "Міністр з надзвичайних ситуацій – це проблема для країни, його просто немає, це шоумен, який може добре спілкуватися з групою придворних журналістів і показувати літаки, начебто вони літають, як воду кидають на асфальт, замість того, щоб гасити пожежу", - зауважив глава держави.

При цьому він висловив переконання, що "людина з честю на місці міністра, яка допустила знищення 7 тис. гектарів лісу в українській пустелі, стала б на коліна перед нацією і сказала: вибачте, я хотів, але я не справився". Ющенко зауважив, що в цьому немає "політичного скандалу".

Ющенко підкреслив, що це мала б зробити кожна порядна людина. Але оскільки цього не було зроблено, додав Президент, він був змушений звернутись до прем"єр-міністра на попередньому засіданні РНБО щодо оцінки дій міністра, але так і не отримав її.

Те ж саме, за словами глави держави, стосується і міністра транспорту Рудьковського. Ющенко наголосив, що інформація про кількість потягів, що зійшли з рейок, нагадує йому інформацію "інформбюро із фронтів". "Абсолютна правда. Ковпак свого часу не посилав під укіс стільки поїздів, скільки пускає цей міністр. Він просто не придатний до цієї справи. Я не хочу його персонально принижувати, говорити негатив, але людина не створена для цієї місії. Це не його вина. Це його біда", - сказав Президент.

Ющенко висловив переконання, що з подібним явищем в Україні потрібно закінчувати і виконати рішення РНБО. Він ще раз підкреслив, що це рішення є правовим і лежить в компетенції РНБО, оскільки йдеться про національну безпеку країни, пише УНІАН.



Зараз ви читаєте новину «Ющенко наполягає на звільненні міністрів Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути