четвер, 18 жовтня 2007 20:26

Ющенко наполягає на переході на контрактну армію після 2010 року

Президент Віктор Ющенко наполягає на переході армії на контрактну основу не раніше 2010 року. Про це він заявив журналістам в Лісабоні (Португалія).

Зокрема, він висловив незадоволеність тим, що питання переведення армії на контрактну основу знову втягнуто в активну політичну дискусію.

Ющенко наголосив, що в Україні є законодавча база, в якій чітко зазначено повний перехід на контрактну службу не раніше 2010. "Я хотів би сказати своїм друзям і колегам, що вони можуть на своєму рівні вести дискусію на цю тему, але я радив би дотримуватися національної програми розвитку Збройних сил і забезпечувати реалізацію національної оборонної стратегії", - сказав Ющенко.

Він наголосив, що переведення армії на повну контрактну основу слід розглядати не тільки в площині необхідного фінансування. На його думку, потрібен плановий підхід, в ньому потрібно забезпечити нові технології озброєння, освіти, нові стратегічні завдання, створення спеціальної школи перепідготовки кадрів.

"Сучасне українське військо - це не питання 9 місяців, для мене це - не тільки некоректна постановка питання, це образлива постановка", - наголосив Ющенко.

БЮТ і НУНС мають намір скасувати термінову службу з 2008 року і перейти до армії на контрактній основі до 2009 року у разі створення коаліції, передають "Українські новини".
Зараз ви читаєте новину «Ющенко наполягає на переході на контрактну армію після 2010 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути