субота, 18 серпня 2007 13:19

Ющенко критикує Януковича за "мусирування"

Президент України Віктор Ющенко пропонує провести спеціальне засідання Верховної Ради з питання відміни депутатських пільг на сесії парламенту VI скликання і називає "шоу" ініціативи проведення позачергової сесії ВР V скликання.

Про це він сказав журналістам в Полтавській області, коментуючи пропозицію прем"єр-міністра України Віктора Януковича провести найближчим часом позачергове засідання парламенту, присвячене відміні недоторканності і пільг високих належних осіб.

Президент здивований, чому питання відміни пільг і преференцій зачіпається в такому контексті. "Чому так, з особливим піднесенням, сьогодні команда, на жаль до якої належить і прем"єр-міністр, узялася за тему мусирування позачергових зборів Верховної Ради", - сказав Ющенко.

За його словами, всі добре розуміють, що рішення, прийняте парламентом V скликання, буде нелегітимним. Всім добре відомо, що всі рішення, прийняті парламентом за останні чотири місяці, є нелегітимними, - підкреслив Ющенко.

"Для мене це не шоу, я не конкурую сьогодні у виборчій кампанії, але я переконаний, що люди, від яких залежить це рішення, - а воно залежить від парламенту, - якою б ініціатива Президента не була, мені потрібні партнери, мені потрібні союзники для того, щоб це питання прийняти в парламенті", - сказав Ющенко.

"Це те, що ми першим повинні зробити, оскільки я переконаний, що звідси - витоки великої суспільної біди, глибокій корупції, яка проникла у всі ступені влади", - сказав Президент. При цьому він підкреслив, що тему відміни пільг і недоторканності хотів би максимально "винести за політичні рамки".

15 серпня на засіданні уряду прем"єр-міністр України Віктор Янукович запропонував скликати позачергову сесію Верховної Ради для відміни недоторканності і пільг для чиновників всіх рівнів, зокрема Президента, глави уряду, народних депутатів і суддів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко критикує Януковича за "мусирування"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути