Ексклюзиви
четвер, 12 лютого 2009 09:33

Ющенко і Медведєв можуть зустрітися у березні

Ющенко і Медведєв можуть зустрітися у березні

Замглави Секретаріату президента України Андрій Гончарук сподівається, що зустріч на вищому рівні україно-російської міждержавної комісії Ющенко-Медведєв відбудеться у березні.

"Ми працюємо над тим, щоб відновила свою діяльність українсько-російська державна комісія на вищому рівні Ющенко-Медведєв.

Є надія, що зустріч на вищому рівні відбудеться в березні", - сказав Гончарук.

Гончарук відзначив, що йде робота, у тому числі й неформальна, під час якої виходять на певні домовленості.

Нагадаємо, що Ющенко зустрічався з Дмитром Медведєвим у червні минулого року, в рамках Міжнародного економічного форуму в Санкт-Петербурзі. Тоді Президент України відвідав Соловецкий острів. На початку розмови Медведєв поцікавився враженнями свого українського колеги від поїздки на Соловки.

Нагадаємо також, що Медведєв відмовився приїхати до Києва на заходи щодо вшановування 75-ої річниці жертв Голодомору. Російський Президент заявив, що в Україні голод початку 1930-х років використовують для досягнення кон"юнктурної політичної мети. На думку президента РФ, зусилля українського керівництва "швидше направлені на те, щоб максимально роз"єднати наші народи".

У свою чергу, Ющенко назвав відмову Медведєва "приниженням мільйонів безвинно загиблих українців". Президент України заявив, що у нього немає "великого бажання коментувати" заяву свого російського колеги, який демонструє "неадекватне відношення до трагедії українського народу".

За матеріалами: Інтерфакс, Tаймер, Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко і Медведєв можуть зустрітися у березні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути