Ексклюзиви
понеділок, 19 серпня 2024 19:20

Уряд визначив нові правила для військовозобов'язаних, які перебувають за кордоном

Уряд визначив нові правила для військовозобов'язаних, які перебувають за кордоном
У військовозобов'язаних громадян України, які проживають за кордоном, під час оформлення паспорта і закордонного паспорта перевірятимуть дійсність військово-облікових документів. Фото: kharkivoda.gov.ua

У військовозобов'язаних громадян України, які проживають за кордоном, під час оформлення паспорта і закордонного паспорта перевірятимуть дійсність військово-облікових документів.

Про це з посиланням на постанову Кабінету міністрів від 16 серпня повідомили "РБК-Україна".

Перевірка дійсності військово-облікового документа відбуватиметься за допомогою інформації з Єдиного державного демографічного реєстру, відомчої інформаційної системи Державної міграційної служби і Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові спростували тезу "з ТЦК одразу в окоп". Як все відбувається насправді

Якщо виявиться, що військово-облікові документи є недійсними, то військовозобов'язаному відмовлять в оформленні паспорта громадянина України або закордонного паспорта. Про це повідомлять по телефону, електронною поштою або поштою.

При цьому, як уточнюється у постанові, ті чоловіки, які подали документи для оформлення паспорта до набрання чинності закону про мобілізацію, зможуть отримати його лише у разі пред'явлення військово-облікового документа.

Якщо військово-облікові документи виявляться недійсними, отримати паспорт можна буде у територіальному органі/територіальному підрозділі ДМС.

"У такому разі пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється", - сказано у постанові.

За кордоном чоловіки з України, які не виключені з військового обліку або ж не оновили свої військові дані, не зможуть оформлювати посвідчення водія, обмінювати його чи реєструвати авто.Також не пересилатимуть поштою водійські права, згідно постанови уряду.

Зараз ви читаєте новину «Уряд визначив нові правила для військовозобов'язаних, які перебувають за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути