середа, 15 лютого 2012 09:14

Юрист Тимошенко і Луценка знає, що українські чиновники відмивають гроші в США

Юрист Тимошенко і Луценка знає, що українські чиновники відмивають гроші в США

Нью-йоркський юрист Юлії Тимошенко та Юрія Луценка Кеннет МакКеліон заявляє про докази відмивання грошей українськими чиновниками у США.

Про це він розповів в інтерв'ю "Голосу Америки", відповідаючи на запитання про позов Тимошенко до Дмитра Фірташа та про те, чи не існує проблема з юрисдикцією, оскільки особи, до яких позиваються, мусять бути на території США, або мати майно чи рахунки у США.

"Ми переконані, що ми підпадаємо під юрисдикцію у США, оскільки велика кількість грошей Дмитра Фірташа та інших була направлена до США. Ми маємо детальну інформацію про те, що відбувалось відмивання грошей. Серйозні суми у мільйони доларів були пізніше відправлені назад на користь корумпованих чиновників в Україні, щоб фінансувати та гарантувати переслідування лідерів політичної опозиції таких, як Юрій Луценко, Юлія Тимошенко та інших", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко отримала повістку щодо справи ЄЕСУ від американського суду

Він також додав: "Недавно, точніше декілька місяців тому, ми відправили до суду у справі Тимошенко проти Фірташа тут у Нью-Йорку додатки до позову, де ми повідомляємо про нову інформацію, яку вдалось виявити у результаті нашого розслідування щодо відмивання грошей низкою офіційних осіб України, як також Фірташем та Могилевичем через низку банківських рахунків у Нью-Йорку".

У цих документах, розповів адвокат, вони передали до суду імена та номери рахунків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко побачив, як американська "феміда" зачепила Пшонку і Кузьміна за "живе"

"З нашої інформації пан Могилевич перебуває під розслідуванням за підозрою у відмиванні грошей через американські банки, що абсолютно зацікавить США  не лише у контексті надання можливості використання судової системи США, але й у тому, що уряд США та американці зацікавлені у захисті своєї фінансової системи від використання її у відмиванні грошей", - пояснив МакКеліон.

Юрист сподівається "на серйозне просування якщо не завершення справи цього року".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонка хоче допитати Тимошенко й у "справі Лазаренка"

"Ми чекаємо на заперечення протилежної сторони і ми готові до них. Ми переконані, що суд надасть нам можливість продовжувати процес чи то у формі слухань, чи досудового врегулювання. Ми сподіваємось, що український уряд зрозуміє свою помилку та звільнить представників політичної опозиції таких як Юлія Тимошенко і Юрій Луценко та відновить демократичну систему, яка зароджувалась в Україні зовсім недавно, але зараз перебуває під загрозою", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Юрист Тимошенко і Луценка знає, що українські чиновники відмивають гроші в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути