пʼятниця, 27 січня 2012 11:21

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Пшонка хоче допитати Тимошенко й у "справі Лазаренка"

Пшонка хоче допитати Тимошенко й у "справі Лазаренка"

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявляє, що після повернення із США колишнього голови Кабінету міністрів України Павла Лазаренка слідство допитає екс-прем'єра Юлію Тимошенко в рамках розслідування "справи Лазаренка".

"До Тимошенко будуть запитання у слідства, якщо з'явиться Лазаренко. Зловживання, шахрайство, інші не дуже комфортні запитання для Тимошенко в розрізі того, що треба довести, була вона учасником злочинів чи не була", - сказав генпрокурор в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у разі повернення Лазаренка до України слідчі органи зобов'язані затримати його, висунути звинувачення, допитати і доставити до суду для вирішення питання про запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГПУ розповіли, як Тимошенко у 1997 керувала ЄЕСУ, а Лазаренко її опікав

"Питання до Лазаренка стосуються тих злочинів, у вчиненні яких він звинувачується. А звинувачується він у зловживанні владою на керівних посадах у Дніпропетровській області, на посади віце-прем'єр-міністра і прем'єр-міністра України. Державним інтересам було завдано збитків у сумі 4 млн грн . Також він звинувачується у заволодінні чужим майном і бюджетними коштами на суму понад $ 15 млн і 20 млн грн, отриманні хабара в сумі більше $ 100 млн, причетності до організації умисних вбивств", - розповів Пшонка.

Разом з тим, він зазначив, що не відомо, чи приїде Лазаренко в Україну після відбування терміну в Америці, і чи будуть контакти з ним у слідства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко мала статус учасника змови у справі Лазаренка

"Ми не знаємо, чи залишиться він в Америці і також не буде з ним контактів, як і сьогодні. Або він приїде сюди, або дозволять там його допитати ... у справі Лазаренка є моменти для допиту Лазаренка спільно з Тимошенко, а також очних ставок", - підкреслив генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти Тимошенко і Лазаренка порушено чергову кримінальну справу

Як повідомлялося, 12 жовтня 2011 Головне слідче управління СБУ порушило кримінальну справу стосовно Тимошенко і екс-прем'єра України Павла Лазаренка за спробу покладання боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" на бюджет України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лазаренко повернеться в Україну цього місяця

У США екс-прем'єр України Лазаренко звинувачувався у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки в 1994-1999 роках. У серпні 2006 року він був засуджений каліфорнійським судом до дев'яти років в'язниці за відмивання грошей та інші злочини. Він перебував під домашнім арештом у своїй квартирі у Сан-Франциско.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка хоче допитати Тимошенко й у "справі Лазаренка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути