Ексклюзиви
вівторок, 24 січня 2012 10:52

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У ГПУ розповіли, як Тимошенко у 1997 керувала ЄЕСУ, а Лазаренко її опікав

У ГПУ розповіли, як Тимошенко у 1997 керувала ЄЕСУ, а Лазаренко її опікав

Заступник генерального прокурора України Євген Блажівський в ефірі телеканалу ICTV розповів, як Юлія Тимошенко у 1997 році, будучи прем'єром, очолювала компанію ЄЕСУ, а Павло Лазаренко їй допомагав.

"Корпорація ЄЕСУ була утворена тоді, коли при владі був колишній перший віце-прем'єр (Павло Лазаренко), а потім прем'єр, який опікав цю організацію настільки сильно, що аж отримав звинувачення від американського правосуддя", - розповів він.

Блажівський додав: "Керівник цієї організації (Юлія Тимошенко) тільки в 1997 році став народним депутатом. Однак, слідство чітко доведено, що не переставав керувати цією організацією, а далі продовжував це робити. Є докази, є документи - є все. І це є докази у справі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ завершила розслідування ще однієї справи проти Тимошенко

"Зрозуміло, що в народного депутата, в урядовця є більше змоги десь ухилятися від слідства. Слідство все одно в цій справі буде доведено, буде суд і публічний суд", - наголосив заступник генпрокурора.

На запитання, чому весь час говориться тільки про справи Тимошенко і Юрія Луценка, а більше нічого не розслідується, Блажівський відповів:

"Дійсно, вибіркове правосуддя – це погано. Але як пояснити оці 10 років розслідування (справи проти Тимошенко щодо ЄЕСУ)? У 2005 році у січні місяці після виборів тодішній керівників слідства погодив з генпрокурором постанови про закриття усіх цих кримінальних справ. У 2011 році ці постанови було скасовано і продовжено розслідування. От тому такий тривалий період розслідування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ закрила одну зі справ Тимошенко

Водночас він запевнив, що справ багато заводиться і на інших бізнесменів і політиків, але назвати, кого саме має на увазі, не зміг.

"Щодо інших посадовців чи бізнесменів – справ багато розслідується. Називати прізвища не хотілось би, але є і заарештовані. Підрозділи, за які я відповідаю, ведуть розслідування кримінальних справ. І вилучили ми мільйони гривень, кілограми золота, накладені арешти на рахунки. Тобто, справи проводяться", - запевнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лазаренко відхрестився від замовних вбивств Щербаня та Гетьмана

На уточнююче запитання, що є серед них люди не з опозиції, заступник Генпрокурора сказав: "Я вважаю, що це люди, які займали владні посади на сьогоднішній день".

Зараз ви читаєте новину «У ГПУ розповіли, як Тимошенко у 1997 керувала ЄЕСУ, а Лазаренко її опікав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути