понеділок, 13 лютого 2012 14:52

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко отримала повістку щодо справи ЄЕСУ від американського суду

Тимошенко отримала повістку щодо справи ЄЕСУ від американського суду

Американська фірма UTICo, яка працює за дорученням з Генпрокуратурою, домоглася офіційного виклику Юлії Тимошенко до суду Нью-Йорка.

Про це йдеться в документах, які є в розпорядженні "Української правди".

У минулому році компанія UTICo подала позов до Окружного суду Північного округу Нью-Йорка проти Тимошенко в рамках стягнення з "ЄЕСУ" 18 млн 344 тисяч 480 доларів.

Так, 9 грудня 2011 року в Шевченківський райсуд Києва надійшло на виконання доручення Окружного суду Північного округу Нью-Йорка про вручення документів Тимошенко. Через тиждень у Лук'янівському слідчому ізоляторі їй спробували вручити повістку в нью-йоркський суд і позов UTICo.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський суд відхилив позов компанії UTICo до Тимошенко з приводу боргів ЄЕСУ

10 січня 2012 Шевченківський райсуд легітимізував всю процедуру. "Документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, вважаються врученими", - сказано в рішенні суду. 7 лютого клерк Окружного суду Північного округу Нью-Йорка видав свідоцтво про те, що копії повістки та позову були надані Тимошенко відповідно до Гаазької конвенції від 1965 року.

Таким чином, відтепер Тимошенко вважається інформованою про позов проти неї в Нью-Йорку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник Пшонки розповів, які справи проти Тимошенко закрили

Адвокат Тимошенко Сергій Власенко підтвердив "Українській правді" описані вище події: "Такий повістка дійсно була вручена. Фірташ допоміг їм це зробити. Факт мав місце, але він нічим не загрожує".

На думку Власенка, "цей позов UTICo до Юлії Тимошенко буде відхилено".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу щодо ЄЕСУ поновили через Лазаренка - Піскун

За інформацією "Української правди", компанія UTICo співпрацює з Генпрокуратурою України. Зокрема, з 1998 року вона має доручення від Генпрокуратури представляти її інтереси у судах щодо ЄЕСУ та Павла Лазаренка на території США. У цьому ж Окружному суді Північного округу Нью-Йорка Тимошенко подала позов проти Дмитра Фірташа, Валерія Хорошковського, Віктора Пшонки та інших українських чиновників.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко отримала повістку щодо справи ЄЕСУ від американського суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути