вівторок, 24 січня 2012 11:48

Заступник Пшонки розповів, які справи проти Тимошенко закрили

Заступник Пшонки розповів, які справи проти Тимошенко закрили

Заступник генпрокурора Євген Блажівський наполягає, що ніхто нові справи проти Юлії Тимошенко не заводив - вони всі ще з 2001 року.

Про це він розповів в ефірі телеканалу ICTV.

Говорячи про справи щодо діяльності ЄЕСУ, які нещадавно було закрито, представник ГПУ зазначив: "Ті справи порушено було у 2001 році. Це не нові справи. Це справи, які порушили ще колись. І стосуються вони не політики, а господарчої діяльності однієї відомої великої організації ЄЕСУ".

Блажівський розповів, що в ході розслідування, як тоді в 2001-2003 роках, так і в 2011 році, було встановлено, що дійсно, ця корпорація не повертала із-за кордону валютну виручку. Хоча документально все це оформлялось як повернута валютна виручка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГПУ розповіли, як Тимошенко у 1997 керувала ЄЕСУ, а Лазаренко її опікав

"І це давало право тодішньому законодавству, та по сьогоднішньому законодавству повертати податок на додану вартість. Тільки по тим епізодам, які завершено, такого податку було на 30 млн грн", - розповів заступник генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд підтримав арешт Тимошенко у "справі ЄЕСУ"

Він пояснив: "За цими епізодами було висунуто звинувачення. І якщо у справі висунуто всі достатні докази, було завершено розслідування і розпочато ознайомлення обвинуваченої та її захисників з матеріалами кримінальної справи".

В іншій частині, по кримінальним справам, які було порушено раніше, слідство продовжується, підкреслив Блажівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський суд відхилив позов компанії UTICo до Тимошенко з приводу боргів ЄЕСУ

На запитання, скільки ще будуть проти Тимошенко відкривати нових справ, заступник генпрокурора сказав: "Немає нових справ. Я не бачу нових справ. Це всі справи, які порушувалися у 2001 році тодішнім генеральним прокурором України. До речі, по тих справах матеріали тричі скеровувалися до Верховної Ради для дачі згоди на притягнення тодішнього народного депутата Тимошенко до кримінальної відповідальності. А з різних підстав матеріали не доходили до сесійної зали і поверталися до Генеральної прокуратури".

Зараз ви читаєте новину «Заступник Пшонки розповів, які справи проти Тимошенко закрили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути