субота, 17 листопада 2018 23:37

Українсько-американські взаємини міцні як ніколи - Порошенко

Українсько-американські взаємини міцні як ніколи - Порошенко
Президент Ураїни Петро Порошенко в США. Фото: Фейсбук

Президент Петро Порошенко привітав перші результати роботи українсько-американської комісії стратегічного партнерства, назвавши їх багатонадійними.

Порошенко подякував президентові і держсекретареві США за "надійне плече підтримки і непохитну солідарність з Україною". "Закладено надійну основу для нарощування успіху нашого двостороннього співробітництва в політичній, безпековій, оборонній, інвестиційно-економічній та енергетичній галузях", - написав президент у Facebook.

"Свідченням цього є також Спільна заява за результатами засідання, яка відкриває широкі горизонти партнерства - від спільної протидії російській агресії та зміцнення політики міжнародних санкцій проти Кремля, підтримку інтеграції в НАТО - до зміцнення торговельних відносин, збільшення інвестицій, посилення військового співробітництва та протидії російській енергетичній експансії", - зазначив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в Україні: американський експерт пояснив, як захиститись від впливу РФ

Він відзначив важливість визнання прогресу України у проведенні реформ та зміцненні обороноздатності, а також підтвердження відданості Вашингтона у підтримці України. "Ніколи в історії українсько-американські взаємини не були настільки міцними, плідними та багатообіцяючими", - переконаний глава держави.

Нагадаємо, у спільній заяві Комісії стратегічного партнерства Україна - США йдеться про те, що Сполучені штати Америки хочуть бачити Україну повноцінним членом НАТО, підтримують зусилля України, спрямовані на імплементацію безпеки реформ, зазначених у законі "Про національну безпеку України", а також відзначають продовження участі України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки у всьому світі.

Зараз ви читаєте новину «Українсько-американські взаємини міцні як ніколи - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути