Ексклюзиви
четвер, 25 жовтня 2012 14:16

Українське суспільство не готове жити за принципами демократії — Глузман

Українське суспільство не готове жити за принципами демократії — Глузман
Семен Глузман ФОТО: timer.od.ua

Правозахисник, учасник групи "Першого грудня" Семен Глузман вважає, що українське суспільство ще не готове жити за принципами демократії, тому не вдається втримати завойовані права і свободи.

Відомий правозахисник, дисидент та лікар-психіатр, учасник ініціативної групи "Першого грудня" Семен Глузман на шпальтах LB.ua розмірковує про виборчу кампанію.

Семен Глузман вважає, що перемога над опонентом ніколи не відбудеться, якщо люди будуть такими, як раніше, і не готові жити за новими правилами.

"На жаль, правда глибше. У неготовності українського суспільства жити за принципами демократії. Саме тому перемога над горезвісною групою ГКЧП не привела ні нас, ні Росію до виходу з глухого кута. Так само, як не привів нас до реальних необоротних змін мирний і радісний Майдан. І тоді, в СРСР, і зараз, в Україні ми перемогли опонента, але залишилися колишніми".

"Подолайте у собі ілюзію, що хтось зробить що-небудь замість вас. Ніхто, окрім вас, не подарує вам доброго життя і не відкриє світлого майбутнього. Позбудьмося цієї ілюзії, і разом з нею зникне і зневіра, а з'явиться воля. Наш єдиний шанс — це наша безумовна відповідальність: кожного особисто і всіх нас разом", — звертається Семен Глузман разом із іншими учасниками ініціативної групи "Першого грудня" у зверненні напередодні виборів "Берімо відповідальність на себе".

"Ми ніяк не можемо усвідомити, що післявиборча поведінка наших політиків прямо залежить від нашої післявиборчої поведінки, — пояснює Глузман. — А ми — пасивні. Ми знову розчаровуємося і чекаємо наступної чудової миті — чергових виборів".

Нагадаємо, що учасники ініціативної групи "Першого грудня" виголосили звернення напередодні виборів — "Берімо відповідальність на себе". Пам'ятайте: ніхто не може купити ваш голос, пояснюють В'ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Семен Глузман, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський та закликають взяти участь у голосуванні 28 жовтня та зробити зусилля громадянської активності — не дозволяти порушувати виборчі правила, повідомляти про кожен випадок зловживань чи можливих фальсифікацій.

Зараз ви читаєте новину «Українське суспільство не готове жити за принципами демократії — Глузман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути