четвер, 25 жовтня 2012 13:19

Люди не можуть об'єднатися через розчарування у "помаранчевій" революції - націоналіст

Люди не можуть об'єднатися через розчарування у "помаранчевій" революції - націоналіст
Микола Коханівський ФОТО: bilozerska.livejournal.com

Після "помаранчевої" революції є велике розчарування. Люди принишкли у своєму незадоволенні й розчаруванні.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів Микола Коханівський, член Конгресу українських націоналістів, руйнівник пам'ятника Леніну.

"Просто не вірять будь-яким особистостям. Протести дуже рідко виникають самі по собі. Вони виникають у силу якихось обставин і обов'язково мають бути лідери, які повинні будуть їх формувати і повести. Зараз люди не вірять тим лідерам, які є. Вони називають себе опозицією, але більшість із них уже були при владі й не викликають суспільної довіри. Через це зараз важко об'єднати людей навіть навколо найшляхетнішої ідеї, до прикладу, захист української мови, чи протест неадекватним діям влади", - сказав він.

За його словами, незважаючи на усі розчарування, по областях виникають невеличкі протестні групи, які ведуть на своєму рівні боротьбу, проводять офіційні і неофіційні протести. Є сплески соціальних груп.

"Мусить виникнути провід, який очолив би народ. Тобто народ сам має виштовхнути цей провід. Не вірю в можливість об'єднання, потужні структури. Практично із цього нічого не виходить. Навколо якоїсь теми об'єднання відбувається, але в цілому ідеологічне об'єднання вийшло лише у "Свободи", яка переросла у партію і йде у парламент. Але я не вірю у парламентську боротьбу, хоча й сам балотуюся по мажоритарці. Схоже на те, що парламентської більшості проукраїнської у цьому скликанні не буде. Має бути масовий протест, який очолить певна категорія людей і поведе його", - зазначив Коханівський.

"Нас можуть придушити, або ми можемо повалити цей лад. Завжди є 50 на 50. Але іншого шляху не бачу. Я перепробував різні протести. На локальному рівні нам інколи щось вдається, але на глобальному Україна котиться у прірву", - наголосив націоналіст.

"Не потрібні ці балачки, не потрібні, як пише Ліна Костенко, щирі українські домовленості й об'єднання. Компроміси ведуть до зради. Потрібні рішучі, безкомпромісні й категоричні дії. Я не вірю у вибори чергові й позачергові, не вірю у майдан і домовленості з владою. Раптом вона чимось нам поступиться. Все це маячня! Все це було вже не один раз за ці 20 років. Останні приклад - це "помаранчева" революція. Навіщо це повторювати й наступати на граблі?", - запитав Коханівський.

На його думку, після зміни влади могло б бути декілька варіантів, це вже ситуативно. Також мусить відбутися люстрація. Хтось її називає суспільною помстою, коли ми маємо просто покарати продажних суддів, прокурорів, українофобів і тих, хто нищив нашу націю.

"За рік ми вибудуємо якесь бачення, якою мусить бути наша країна. Я, наприклад, бачу, що це мусить бути все за Націократією Миколи Сціборського. Там увесь устрій описано. Постсовєцький совок, який залишився, треба зламати й будувати нову країну на нових засадах націократії", - підсумував Коханівський.

Зараз ви читаєте новину «Люди не можуть об'єднатися через розчарування у "помаранчевій" революції - націоналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути