субота, 24 липня 2010 18:45

Коханівському загрожує 14 років в"язниці

Коханівському загрожує 14 років в"язниці
 

У п"ятницю, 23 липня, у Печерському райсуді Києва, на Хрещатику, 42а, відбулося попереднє слухання справи Миколи Коханівського, 38 років.

Йому інкримінують 345 статтю Кримінального кодексу. Звинувачують у протиправних діях щодо міліціонерів.

Конфлікт стався 27 квітня під стінами Верховної Ради. Тоді Микола Коханівський з опозиційними силами протестував проти ратифікації угоди щодо продовження терміну перебування російського флоту в Криму. Кордон міліції вклинився у колону опозиційних сил та розділив її на дві частини і перекрив вул. Грушевського.

Коханівського викликали до суду на 9.30, справу слухали майже годину. Його адвоката Сидора Кизіна не було. Він – у відрядженні.

"Я мимоволі опинився в епіцентрі подій. На оперативній зйомці з акції видно, що ми стоїмо, чути якісь гасла. Міліція відштовхує нас. Починається тиснява. Видно, що я штовхаюсь, потім чийсь кулак кудись летить. Ну не мій. Звісно, міліціянти написали, що я їх там мало не вбивав. Я не визнаю свою провину, бо я насправді нікого не бив. Навпаки, міліціонери били мене. Написав клопотання сьогодні про порушення кримінальної справи проти них. Але клопотання було відхилено. Справу розглядатимуть по суті", - поскаржився Микола Коханівський.

Коханівський говорить, що йому загрожує 14 років позбавлення волі.

"Якщо мені всі справи скласти до купи, то виходить 14 років. Ленін до п"яти, Воронін – теж. Зараз інкримінують 345 статтю, частину другу – до п"яти років", - додав Микола.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Коханівському загрожує 14 років в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути