середа, 15 серпня 2018 14:38

Україні необхідний сильний прем'єр, якому довіряють інвестори - Ніколаєнко

Україні необхідний сильний прем'єр, якому довіряють інвестори - Ніколаєнко
Голова політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко заявив, що "крім Сергія Тарути не бачить іншого, настільки ж серйозного професіонала, який міг б вивести країну на інвестиційні рейки". Фото: Обозреватель

Українську економіку потрібно переводити на інвестиційні рейки, необхідно звертати з тупикового кредитного шляху. Здійснити це можуть тільки професійний уряд і сильний прем'єр-міністр з досвідом антикризового управління. Саме такими якостями володіють Сергій Тарута і його команда. З такою заявою в ефірі програми "Великий вечір" на телеканалі NewsOne виступив глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко.

"Фактично ми як партія будемо вирішувати ближче до осені, кого висувати в президентську кампанію. А що стосується кандидатури на пост прем'єр-міністра (нас часто про це запитують), то крім Сергія Тарути я не бачу іншого, настільки ж серйозного професіонала, який міг б вивести країну, нарешті, на інвестиційні рейки замість кабальних кредитних. Такому кандидату, безумовно, потрібен досвід антикризового менеджера. І цей досвід у Сергія Олексійовича є. Такому лідеру потрібна сильна команда, а партія "Основа" якраз і об'єднує людей, які є професіоналами, кожен у своїй галузі", - підкреслив Ніколаєнко.

Про прем'єрські амбіції лідера партії "Основа" Сергія Тарути говорять і політологи. Зовсім недавно в ефірі телеканалу NewsOne політолог Олександра Решмеділова припустила, що метою Тарути є саме прем'єрський пост: "Тарута демонструє свою консенсусність і рівновіддаленість від учасників президентських перегонів. Мотив такої великої публічної кампанії може бути як раз прем'єрська мета".

Деякі експерти прямо стверджують, що політик Сергій Тарута претендує на роль прем'єра. "Лідер "Основи" Тарута прагне зайняти нішу технократа", - заявив в ефірі телеканалу ZIK політолог Петро Олещук. І далі цей політолог висуває свою версію задуму Тарути: "Завдання Тарути - зайняти нішу технократа, утвердитися в ній, а далі вже використовувати цю впізнаваність, наприклад, на переговорах з іншими політичними силами, іншими політиками, які, наприклад, можуть стати президентом" .

Політтехнолог Катерина Одарченко теж стверджує, що Сергій Тарута є потенційним прем'єр-міністром. Крім того, вона вважає, що Сергій Тарута може вибудовувати взаємодію з Анатолієм Гриценком, як з одним з найбільш рейтингових кандидатів в президенти. І така взаємодія, пише політтехнолог у своєму блозі, вигідна обом політикам: Гриценко може отримати можливого прем'єр-міністра в особі Тарути, а останній зміцнює своє становище як потенційний прем'єр-міністр.

Необхідно відзначити, що одним з пунктів програми "5 кроків до компромісу" партії "Основа" є пошук компромісу серед політиків і перехід до парламентської республіки в Україні з сильними повноваженнями прем'єр-міністра країни.

Зараз ви читаєте новину «Україні необхідний сильний прем'єр, якому довіряють інвестори - Ніколаєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути