вівторок, 25 січня 2022 21:02

Українці платять за житло "слуги" Клочка, який збирає елітний автопарк

Українці платять за житло "слуги" Клочка, який збирає елітний автопарк
Андрій Клочко (праворуч) на виборах ішов 83 у списку партії "Слуга народу". Фото: Facebook.com/Andriy.Klochko

Народний депутат від "Слуги народу" Андрій Клочко, мати й сестра якого за два роки скупили майна на 20 млн грн, щомісяця отримує від держави 20 тис. компенсації на оренду житла в Києві.

Про це повідомили журналісти Bihus.info.

Загалом "слуга" отримав від держави 413 850 грн. Хоча нардеп із дружиною є мільйонерами.

Офіційно власного житла в столиці Клочко не має. В декларації вказав орендовану квартиру на 100 кв. м на околиці.

"19 січня, 11:00, Андрій Клочко намагається відчинити приморожені задні двері позашляховика. Volvo купив собі під новий рік у грудні", - ідеться в сюжеті.

Авто 2017 року, коштує 900 тис. грн.

Також у родини нардепа з'явився позашляховик Lexus rx 450 2018 року. Ціни на такі на вторинному ринку стартують від 1,3 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський - брехун. Його другий термін поховають - Шабунін

2020 року Клочко задекларував понад 500 тис. грн зарплати й 820 тис. грн від продажу авто. Дружина теж продала авто за 368 тис. грн. У квітні 2019-го перед виборами до Верховної Ради зареєструвала ФОП і одразу почала заробляти мільйони. 2019 року - 3,4 млн грн, 2020-го - майже стільки ж.

Окрім доходів, родина Клочків декларувала мільйонні заощадження. Тільки в готівці на двох із дружиною нардеп показав 3,5 млн грн і $200 тис.

На запитання журналістів, чи є нормальним, маючи такі доходи і постійно оновлюючи автопарк, отримувати компенсацію на оренду квартири з бюджету, Клочко: "Я точно не порушую закон".

Після попереднього сюжету Національне антикорупційне бюро почало розслідування щодо нардепа. А Національне агентство з питань запобігання корупції проводить повний моніторинг способу життя Клочка.

Андрій Клочко є головою Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Крім Клочка, компенсацію отримує не один мільйонер серед нардепів.

Наприклад, за листопад минулого року 19,5 тис. грн допомоги від держави взяв "слуга" Олександр Трухін. У його декларації тільки готівки на понад 20 млн грн.

Ще один "слуга" Ігор Негулевський отримав на житло з бюджету за листопад-грудень 39 тис. 650 грн. За 2020-й показав мільйонні готівкові заощадження.

Майже стільки ж за два місяці компенсували "слузі" Олексію Ковальову, який теж задекларував мільйонні заощадження, а в грудні отримав у подарунок телеканал.

У вересні журналісти повідомляли, що 70-річна матір Клочка впродовж двох років стала власницею двох квартир у Києві, будинку, земельних ділянок і авто.

Нардеп заявив, що матері допомагає "забезпечена" сестра. Однак журналісти з'ясували, що жінка немає жодного бізнесу й статків для такого придбання.

Зараз ви читаєте новину «Українці платять за житло "слуги" Клочка, який збирає елітний автопарк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути