четвер, 13 січня 2022 14:53

Зеленському, Медведчуку й Мураєву роздали антипремії
8

2021-й став роком експансії команди президента Володимира Зеленського на медійний ринок, загострення російської пропаганди проти України та антивакцинаторства.

Антипремію опублікував "Детектор медіа".

"Переможців" визначили у восьми номінаціях.

Найгірший медіавласник року - команда президента Зеленського

Команда Зеленського заслужила номінацію тим, що спробувала стати "медіавласником" і відродити практику маріонеткових ЗМІ, підконтрольних владі.

Формально телеканали називаються "державними", але що "Дом", що оновлена "Рада" неприховано працюють в інтересах не держави, а саме влади. "Нові обличчя" відроджують радянську практику.

 

Найгірший журналіст року - Макс Назаров

Телеведучий у стилі російської пропаганди лякав мешканців окупованих територій "чистками", коли Україна відновить контроль над власним кордоном. Висміював і перебивав будь-яких гостей, які захищають українські інтереси. Підтримував білоруського диктатора Олександра Лукашенка та їздив до нього в гості.

"Макс Назаров утілює все найгірше, що є в українській журналістиці сьогодні", - пише "Детектор медіа".

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким був 2021-й у фотожабах і мемах

Медійний антивакцинатор року - Дмитро Гнап

Торік журналіст виявився противником вакцинації. В YouTube пропагував не робити щеплення. "Влада зробила нас товаром: кредит від МВФ в обмін на масову вакцинацію", - казав він.

 

Піар року - "Дом"

На каналі, призначеному для окупованих територій, запустили шоу "Взгляд с Банковой", де тодішня прессекретарка президента Юлія Мендель казала: "Так считает президент Зеленский, так думаю я".

У новинах розповідали про досягнення влади й найчастіше - особисто глави держави. Але найгірше, що, російськомовний канал для окупованих територій планують розширити на всю країну.

 

Розпалювання ворожнечі року - Ілля Кива

Нардеп від ОПЗЖ Кива заявляв: "Что вообще происходит с Западной Украиной? Сегодня что, у них там взыграли их жилы и по их венам взыграла вот эта кровь предателей? Что они сегодня вытворяют? Кто такой Шухевич? Пособник нацистов".

Пропагандисти Медведчука люблять звинувачувати українців у "межнациональной вражде", "делении на сорты" та іншій "русофобии". Але насправді саме вони цілеспрямовано розпалюють ворожнечу й ненависть між українцями.

 

Російська пропаганда року - Віктор Медведчук і Євген Мураєв

Медведчук вітав партію Путіна "Единая Россия". Хвалив її за "гідну відповідь на міжнародні виклики", а потім похвалив і Росію за "яскравий захист національних інтересів".

Мураєв виправдовував російську агресію проти України: "А если вы переспали с соседской женой, сосед имеет право переспать с вашей?".

 

Найтупіша заява року - Мураєв

Мураєв заявив, що НАТО створили колишні нацисти: "Кто входит в НАТО и Европейский Союз? Я вам скажу. Большинство стран европейских, которые воевали на стороне гитлеровской коалиции и убили восемь миллионов украинцев".

 

Найгірше шоу року - пресмарафон Зеленського

На пресконференції в листопаді Зеленський заявив, що журналіст Михайло Ткач не дає йому відпочивати, а на совісті Юрія Бутусова - смерті людей.

"Це далеко не повний перелік того, що Володимир Зеленський закидав медійникам. Додайте до цього іспанський сором від поведінки Наталі Мосейчук, специфічну організацію заходу й манеру спілкування лідера держави - буде вам найгірше шоу року", - пише "Детектор медіа".

У січні блогер Сергій Стерненко зареєстрував петицію на сайті президента - запровадити санкції щодо телеканалу "Наш" за антиукраїнську діяльність.

Зараз ви читаєте новину «Зеленському, Медведчуку й Мураєву роздали антипремії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути