Ексклюзиви
понеділок, 03 листопада 2008 08:38

Україна втратила всі шанси отримати у грудні ПДЧ

Україна втратила всі шанси отримати у грудні ПДЧ
Посол США в Україні Вільям Тейлор допускає, що отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) можливе в 2009 році.

"Якщо українське керівництво продовжить бути зацікавленим в отриманні ПДЧ у квітні, в червні наступного року, то, безперечно, можливість (отримання ПДЧ) існуватиме", - заявив він.

Посол нагадав про те, що в квітні 2009 року пройде наступний саміт НАТО, на початку літа відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО. На його переконання, ці зустрічі стануть новим приводом для розгляду питання політичної стабільності України, а також вивчення бажання лідерів країни щодо приєднання до ПДЧ.

Тейлор нагадав, що одним з критеріїв, який вивчають і враховують міністри закордонних справ перед підготовкою до зустрічі, є політична стабільність. При цьому дипломат упевнений, що Україна і надалі має можливість за допомогою старої або нової коаліції знову знайти політичну стабільність, - повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Готовність Альянсу запропонувати ПДЧ залежить від керівництва України. Остаточне рішення щодо членства України в НАТО - в руках громадян України", - резюмував посол США.

Раніше Тейлор заявляв, що США і багато інших членів НАТО вважають, що Україна готова до отримання Плану дій щодо членства в Альянсі.

Проте він підкреслив, що "політична плутанина, яка зараз панує в Україні, значно ускладнить перспективу досягнення країнами НАТО згоди з приводу надання Україні ПДЧ у грудні поточного року".

"Якщо уряд України, Президент продовжуватимуть дотримуватися заявки на приєднання України до ПДЧ, то США підтримають це. Але якщо політична криза в Україні поставить під питання саме бажання країни, то країнам НАТО буде складно ухвалювати рішення", - констатував Тейлор.

При цьому посол підтвердив позицію своєї країни, що "США і багато інших членів Альянсу вважають, що Україна готова до ПДЧ", повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Україна втратила всі шанси отримати у грудні ПДЧ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути