субота, 02 листопада 2013 15:52

Україна сміливо "огризнулася" на газові погрози Росії

Україна сміливо "огризнулася" на газові погрози Росії
Фото: partyofregions.ua

Якщо "Газпром" продовжить формально ставитися до відносин з Україною в питаннях газу, то Київ припинить страхувати російських колег у питаннях транзиту газу до Європи. Про це заявив віце-прем'єр Юрій Бойко.

"Якщо брати суто партнерські відносини з російськими колегами, то ми завжди страхували їх в пікові періоди, коли було важливо зберегти транзит газу до Європи. І "Газпром" за рахунок нашої підтримки виконував свої контрактні зобов'язання", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" називають фальшивкою експертизу підпису депутата Бриченка до "поправки Кличка"

"Ми вже їм плече своє не підставимо, тому що якщо буде формальний підхід з їхнього боку, такий же формальний підхід буде і з нашого боку також", - підкреслив віце -прем'єр.

Нагадаємо, 29 жовтня голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що Україна поки не оплатила постачання газу за серпень у розмірі $882 млн.

На селекторній нараді у прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва він запропонував "найближчим часом розглянути питання про передоплату, авансові платежі, як це і передбачено в контракті".

Додаток в контракті купівлі-продажу природного газу від 19 січня 2009 року між "Газпромом" і "Нафтогазом України" передбачає розстрочку під 6% за серпневий газ.

Зараз ви читаєте новину «Україна сміливо "огризнулася" на газові погрози Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

809

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути