субота, 02 листопада 2013 12:57

У "Батьківщині" називають фальшивкою експертизу підпису депутата Бриченка до "поправки Кличка"

У "Батьківщині" називають фальшивкою експертизу підпису депутата Бриченка до "поправки Кличка"
Фото: ipress.ua

Прес-служба ВО "Батьківщина" оприлюднила заяву, відповідно до якої "так звана судово-почеркознавча експертиза підпису народного депутата Ігоря Бриченка здійснена з грубим порушенням нормативних документів, зокрема, Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, затверджених Міністерством юстиції", повідомляє УНН з посиланням на прес-службу партії.

"Відтак, вона не стала кроком до встановлення істини, а лише поповнила архів сфальсифікованих матеріалів, пов'язаних з поправками до Податкового кодексу. Відповідно зазначених рекомендацій, "перед приєднанням зразків підпису до матеріалів справи орган, який призначив експертизу, повинен пред'явити їх особі, яка підлягає ідентифікації, а потім позначити кожний зразок, тобто указати, що це вільний зразок підпису певної особи". Слідчий повинен був взяти у Ігоря Бриченка експериментальні зразки підпису", - зазначається у заяві.

Однак, за повідомленням, Ігорю Бриченку, який у п'ятницю за власної ініціативи відвідав Головне слідче управління МВС, не було надано для ознайомлення постанову слідчого про призначення експертизи, наявні зразки підпису та почерку не пред'являлися, а експериментальні зразки не відбиралися.

"Ігор Бриченко не надавав ані згоди на проведення експертизи, ані експериментального взірця свого підпису. Більше того, він повідомив слідчого, що таку експертизу вважає "безглуздою та недоцільною", адже Бриченко не заперечує достовірності свого підпису на останній сторінці документу з поправками, але наголошує на тому, що "аркуші, які всередині, замінені, і в них додано дві сфальшовані поправки, які не вносилися, не розглядалися на комітеті, що чітко зафіксовано стенограмою засідання", - зазначається у розповсюдженому документі.

Нагадаємо, народний депутат Ігор Бриченко відмовився надати слідству зразок свого підпису у рамках кримінального провадження за фактом можливого внесення поправок у проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків" № 2054а. Про це УНН повідомили у ГУМВС Києва.

У міліції зауважили, що народні депутати відмовляються співпрацювати зі слідством у рамках розслідування кримінального провадження.

Слідчими міліції на допит у якості свідків телефоном та письмово (як це передбачено Кримінальним процесуальним Кодексом України) запрошувались троє нардепів — Бриченко, Продан та Дерев'янко, проте на перший виклик жоден з народних обранців не з'явився.

Згодом Бриченко з'явився до слідчого лише після третього офіційного запрошення, Продан змогла приділити лише 15 хвилин процесу розслідування справи за своєю ж заявою. Дерев'янко досі не з'являється для надання свідчень.

Також слід зауважити, що депутат І.Бриченко, котрий раніше заявляв про фальшування своєї візи на офіційних документах, відмовився надати зразки власного підпису для подальшого проведення необхідної для встановлення істини експертизи.

Нагадаємо, що слідство за дозволом суду провело виїмку необхідної документації у Верховній Раді України. Слідчі міліції вже отримали та працюють з оригіналами потрібних для розслідування документів, а саме: пакетом документації, передбаченим регламентом Верховної Ради, безпосередньо самим проектом закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків" № 2054а з додатками, порівняльними таблицями тощо.

Офіційні папери досліджуються у рамках кримінального провадження.

Як відомо, за заявою народного депутат О.Продан було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.351 (Створення штучних перешкод у роботі народних депутатів, надання їм завідомо неправдивої інформації) та за ч. 3 ст.358 (Підроблення офіційного документа).

Розслідуванням займається столичне слідче управління міліції.

Зараз ви читаєте новину «У "Батьківщині" називають фальшивкою експертизу підпису депутата Бриченка до "поправки Кличка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути