субота, 02 листопада 2013 11:41

Через стрілянину в аеропорту Лос-Анджелеса відкладені 746 рейсів

Через стрілянину в аеропорту Лос-Анджелеса відкладені 746 рейсів
Фото: ria.ru

Через стрілянину, що відбулася у п'ятницю, 1 листопада, в міжнародному аеропорту Лос-Анджелеса відкладені 746 рейсів, повідомляє Associated Press з посиланням на заяву Федерального управління цивільної авіації США (Federal Aviation Administration, FAA).

Так, повідомляє ИТАР-ТАСС, на три години відкладений рейс Москва-Лос-Анджелес російської авіакомпанії "Аерофлот". За розкладом , лайнер повинен був вилетіти о 03:45 за московським часом , проте виліт відкладений до 6:45 , розповіли агентству в представництві авіакомпанії.

Станом на 19:00 за місцевим часом (06:00 по Москві), третій термінал аеропорту, в якому сталася стрілянина, як і раніше закритий. Термінал 2, який також евакуювали, відновив роботу.

Аеропорт Лос-Анджелеса є третім у США за пасажиропотоком. З нього виконується більшість рейсів, що зв'язують Сполучені Штати з країнами Південно-східної Азії, Австралією і Новою Зеландією.

Стрілянину в третьому терміналі аеропорту Лос-Анджелеса в 09:30 за місцевим часом (20:30 по Москві) відкрив 23-річний Пол Ентоні Чьянчья (Paul Anthony Ciancia). Він убив співробітника Управління транспортної безпеки (Transportation Security Administration, TSA ) 39-річного Херардо Ернандеса (Gerardo I. Hernandez) і поранив ще двох осіб. Херардо Ернандес став першим за 12 років існування TSA співробітником, загиблим при виконанні службових обов'язків. Сам Чьянчья був поранений поліцейськими, що чергували в аеропорту. Джерела Associated Press у правоохоронних органах повідомили, що у Чьянчьі поранення ноги і обличчя.

Другий і третій термінали аеропорту Лос-Анджелеса були евакуйовані. Всі польоти з аеропорту були тимчасово припинені. Багаж пасажирів був підданий додатковій перевірці.

Офіційно правоохоронні органи поки не називають можливих мотивів відкриття стрілянини в аеропорту Лос-Анджелеса. При цьому близькі до розслідування інциденту джерела, які побажали залишитися неназваними, повідомили, що в сумці, в якій Чьянчья приніс зброю в аеропорт, була виявлена ??записка, в якій говорилося, що він планує вбити "співробітників TSA та свиней (pigs - одне з сленгових найменувань поліцейських - прим. Лента.Ру)". За попередніми даними, Чьянчья вважав, що перевірки, проведені співробітниками TSA в аеропортах, порушують його конституційні права. Чьянчья, повідомили джерела в поліції, був озброєний напівавтоматичною рушницею з магазином на 30 патронів.

Крім того, стало відомо, що Чьянчья, проживає в Лос - Анджелесі, напередодні відправив одному з членів своєї сім'ї СМС- повідомлення, в якому говорив про намір розлучитися з життям. Батько Чьянчьі, що живе в Нью-Джерсі , дізнавшись про це повідомленні зв'язався з поліцією Лос-Анджелеса і попросив відправити патрульних в будинок його сина. Поліцейські поговорили з сусідами Чьянчьі, які розповіли, що востаннє бачили його 31 жовтня і не помітили нічого підозрілого.

Зараз ви читаєте новину «Через стрілянину в аеропорту Лос-Анджелеса відкладені 746 рейсів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути