пʼятниця, 01 листопада 2013 14:46

Росія поставила Україну на "газовий лічильник"

Росія поставила Україну на "газовий лічильник"
Розстрочка під 6% за серпневий газ стала 28 доповненням контракту "Нафтогазу України" і "Газпрому". Фото: gazeta.ru

Додаток в контракті купівлі-продажу природного газу від 19 січня 2009 року між "Газпромом" і "Нафтогазом України" передбачає розстрочку під 6% за серпневий газ.

Згідно з документом, "Нафтогаз" повинен сплатити попередній рахунок за поставлений у серпні газ у сумі $1 млн не пізніше 7 вересня 2013 року.

Решту суми за поставлений у серпні газ держхолдинг повинен сплатити не пізніше 1 жовтня. При цьому за надання "Газпромом" розстрочки платежу НАК повинен виплатити відсотки.

Нарахування відсотків за кожний день кредиту в розмірі 6% річних на залишок невиплаченої суми кредиту починається з 8 вересня 2013 року і закінчується датою оплати суми кредиту в повному обсязі включно.

Нагадаємо, 29 жовтня голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що Україна поки не оплатила постачання газу за серпень у розмірі $882 млн.

На селекторній нараді у прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва він запропонував "найближчим часом розглянути питання про передоплату, авансові платежі, як це і передбачено в контракті".

Зараз ви читаєте новину «Росія поставила Україну на "газовий лічильник"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути