пʼятниця, 09 листопада 2012 12:20

Україна скочується до російської моделі псевдодемократії

Україна скочується до російської моделі псевдодемократії
Фото: focus.ua

Україна скочується до російської моделі псевдодемократії.

Про це йдеться в матеріалі Washington Post, пише Українська правда.

В ньому йдеться про те, що ще 8 років тому під час президентських виборів у 2004 році, Україна продемонструвала налаштованість на демократичний розвиток.

"Враховуючи той перспективний момент, сумно бачити відкат у політичній системі України. Кампанія голосування до парламенту 28 жовтня була сфальсифікованою на користь президента Віктора Януковича і його правлячої Партії регіонів. На цей раз не було ніякої революції, тільки відносно невеликий, але рішучий протест", - зазначає видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні регресує демократія, це навіть не застій - ПАРЄ

У статті йдеться про те, що у своїй манері ці вибори нагадували вибори "у Росії та інших країнах Євразії". Фальсифікації розпочалися задовго до дня голосування, ЗМІ були упередженими, здійснювалося використання адмінресурсу, не було рівних умов для всіх учасників виборчого процесу, у в'язниці перебувають лідери опозиції Юлія Тимошенко і Юрій Луценко.

Видання відзначає, що США інвестували значні кошти в Україну після розвалу Радянського Союзу, сподіваючись, що Україна стане членом НАТО і звернеться на Захід, Росія навпаки – намагалася посилити свій вплив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половина британців виступають за вихід їхньої країни з ЄС - опитування

"На жаль, Україна, здається, ковзає до російського шаблону псевдодемократії, коли на поверхні є вибори, партії і кандидати, а під цих ховається все менш і менш реальна конкуренція".

Зараз ви читаєте новину «Україна скочується до російської моделі псевдодемократії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути