середа, 06 березня 2019 02:33

Україна отримає летальну зброю від США - генерал НАТО

Україна отримає летальну зброю від США - генерал НАТО
Україна отримає партію летальної зброї. Фото: РБК

Сполучені Штати Америки можуть надати Україні нову летальну зброю та збільшити потужність українського флоту.

З такою думкою виступив у комітеті з питань збройних сил Сенату США головнокомандувач збройними силами США та об'єднаними силами НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті, повідомляє usnews.com.

За словами офіцера, наразі це питання вивчається. Метою надання зброї, в разі ухвалення такого рішення, стане стримування російської агресії на морі після подій із захопленнями українських кораблів поблизу Керченської затоки. На думку Скапаротті, сильні ВМС України допоможуть запобігти нові кризі в Чорному або Азовському морях.

Державний департамент США затвердив комерційну ліцензію на експорт в Україну снайперських гвинтівок "Баррет", боєприпасів до них та необхідних деталей і аксесуарів вартістю 41,5 мільйонів доларів. Водночас, у документі нічого не йдеться про продаж важкого озброєння, зокрема, протитанкових систем "Джавелін", про постачання яких раніше просив український уряд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідник пояснив, чому Росія не зможе використати свій флот в Азовському морі

Наприкінці лютого до одеського порту зайшов американський ракетний есмінець Donald Cook із 56 крилатими ракетами "Томагавк" на борту. Командувач ВМС НАТО у Європі адмірал Джеймс Фогго підкреслив: візит корабля до Одеси безпосередньо пов'язаний із подіями в Керченській протоці. Бойова одиниця 6-го флоту США виконала завдання участі в спільних з Україною навчаннях і залишила порт Одеси 27 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає летальну зброю від США - генерал НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути