вівторок, 26 лютого 2019 15:11

Це сигнал Кремлю: американський ракетний есмінець зайшов в Одесу
4

Фото: Михайло Палінчак

Президент України Петро Порошенко зустрівся зі спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером на борту американського ракетного есмінця "Дональд Кук", що прибув до порту Одеси.

"Сьогоднішній візит американських суден до Одеси є яскравою демонстрацією унікальної співпраці між Києвом і Вашингтоном.

Це також важливий сигнал Кремлю: по-перше, що Крим український, по-друге, що свобода мореплавства в регіоні буде забезпечена як гарантована конвенцією ООН з морського права, і по-третє, що українсько-американське партнерство едине, як ніколи, і ми ефективно співпрацюємо в усіх сферах, зокрема оборонній", - написав Порошенко у Facebook.

"Ми стоїмо і будемо завжди стояти поруч з Україною та українським народом на захисті свободи і демократії", - сказав Волкер.

Порошенко подякував американським партнерам за збільшення присутності у Чорному морі.

"Це важлива відповідь на напад та акт агресії проти українських кораблів, який відбувся 25 листопада минулого року. Агресія Кремля зачіпає не лише життєві інтереси України. Вона зачіпає і питання безпеки ЄС, НАТО в Чорному морі.

Проект Керченського мосту, коли це було використано як предтеча, щоб атакувати українські кораблі. Може завтра з'явитись і символ "Північного потоку-2" для атаки в Балтійському морі, і в будь-якій іншій позиції", - сказав він.

"Дональд Кук" оснащений системою протиракетної оборони "Іджіс". Несе до 56 крилатих ракет "Томагавк" з дальністю дії 1,6 тис. км. Корабель пробуде в Одесі до 27 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче цьогоріч "закрити" питання щодо України - розвідка

За 5 років в Україні сформовано 29 нових бойових бригад і полків. В армії проведено реформу управління та бойової підготовки, що все більше наближає Україну до стандартів військ НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Це сигнал Кремлю: американський ракетний есмінець зайшов в Одесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути