понеділок, 20 травня 2019 15:23

Україна отримала шостого президента: про що говорив Зеленський у промові

Автор: president.gov.ua
 

Сьогодні Володимир Зеленський склав присягу на вірність народові Україні.

Після процедури виступив із першою промовою у Верховній Раді. Вона тривала 18 хв.

Gazeta.ua пропонує ознайомитися з головними тезами шостого президента України.

Про відповідальність кожного українця:

"Кожен з нас президент... Це наш спільний шанс, за який ми несемо спільну відповідальність. І щойно не тільки я склав присягу, кожен із нас поклав руку на Конституцію і кожен із нас присягнув на вірність України. Уявіть собі гучні заголовки: "Президент не платить податків", "Президент напідпитку промчав на червоне світло", "Президент потихеньку краде, бо всі так роблять". Ви згодні, що це ганьба? Ось що маю я на увазі, коли кажу, що кожен із нас президент. Відсьогодні кожен із нас несе відповідальність за Україну, яку ми залишаємо своїм дітям".

Про громадянство українцям-емігрантам:

"Нас 65 мільйонів... Звертаюсь до всіх українців на планеті: ви нам дуже потрібні. Усім, хто готовий будувати нову, сильну й успішну Україну, я з радістю надам українське громадянство. Ви повинні їхати в Україну не в гості, а додому. Ми чекаємо на вас. Сувенірів з-за кордону не потрібно, привезіть, будь ласка, нам свої знання, свій досвід і ментальні цінності"

Про Донбас:

"Наше найперше завдання – припинення вогню на Донбасі... Задля того, щоб наші герої більше не гинули, я готовий на все. І я точно не боюсь ухвалювати складні рішення. Я готовий втрачати свою популярність, свої рейтинги, і якщо буде треба – я без вагань готовий втратити свою посаду, щоб тільки настав мир. Не втрачаючи наші території – ніколи. Історія несправедлива, це правда. Не ми почали цю війну, але нам цю війну закінчувати. І ми готові. Готові до діалогу, але я впевнений, що першим кроком для початку цього діалогу буде повернення всіх українських полонених".

До уряду:

"Ви можете взяти аркуш, взяти ручку і звільнити свої місця для тих, хто буде думати про наступні покоління, а не про наступні вибори. Думаю, що люди це оцінять".

Про портрети у кабінетах:

"До влади повинні прийти люди, які будуть служити народу. І я дуже хочу, щоб у ваших кабінетах не було моїх зображень. Не було моїх портретів. Бо президент - не ікона, не ідол, президент – це не портрет. Повісьте туди фотографії своїх дітей і перед кожним рішенням дивіться їм в очі".

До Верховної Ради:

"Дуже вас прошу ухвалити закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, багатостраждальний Виборчий кодекс. І зробіть, будь ласка, відкриті списки. А також я прошу вас звільнити з посад голову СБУ, генерального прокурора України, міністра оборони України.

І це далеко не все, що ви можете зробити. Але для початку достатньо. У вас на це буде 2 місяці. Зробіть це і повісьте медалі собі. Непогані бали на дострокові парламентські вибори. Я розпускаю Верховну Раду 8 скликання"

До народу:

"Протягом свого життя я намагався робити все, щоб українці посміхалися. Я відчував так серцем. Це була не тільки моя робота, це була моя місія. Наступні 5 років я зроблю все, щоб ви, українці, не плакали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На інавгурації Зеленського стався курйоз

Володимир Зеленський зайшов до Адміністрації президента на вулиці Банковій. Завтра там мають відбутися консультації глави держави з керівниками парламентських фракцій щодо розпуску Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала шостого президента: про що говорив Зеленський у промові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути